Avcılar'ın 'Zumba'sı tartışma yarattı başkandan açıklama geldi. Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli'den 100. Yılda 100 Kadınla Zumba açıklaması

Avcılar Belediyesi Cumhuriyet kutlamaları kapsamında "100. Yılda 100 Kadınla Zumba" etkinliği düzenledi. Kadınların dans ettiği görüntüler sosyal medyada eleştiri konusu olunca Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli'den açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol
Avcılar'ın 'Zumba'sı tartışma yarattı başkandan açıklama geldi. Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli'den 100. Yılda 100 Kadınla Zumba açıklaması

Avcılar Belediyesi Cumhuriyet'in 100'üncü yılı için özel bir etkinlik düzenledi. 

100. Yılda 100 Kadınla Zumba adlı etkinliğin görüntüleri sosyal medyada tepki çekti. Gelen eleştireler üzerine Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli bir açıklama yaparak "bu tartışmada bizim de söyleyecek sözümüz var" dedi ve şu açıklamayı yaptı:

Avcılar Belediyesi olarak, Cumhuriyetimizin 100. yılına layık olacak şekilde Eylül ayında başladığımız kutlamalarla, sadece Ekim ayı içerisinde 18 farklı etkinlik düzenleyerek, dolu dolu bir kutlama programı hazırladık.

Bu etkinliklerin bir parçası olarak gerçekleştirdiğimiz “100. Yılda 100 Kadınla Zumba” etkinliğiyle ilgili başlayan tartışmaları Cumhuriyetle birlikte gelen çok seslilik ve tartışma kültürünün bir parçası olarak görüyor, anlayışla karşılıyoruz.

Ancak bu tartışmada bizim de söyleyecek sözümüz var: Cumhuriyet, özgürlüklerimizin, demokrasinin, laikliğin sigortasıdır! Cumhuriyet, eğitimin, hukukun, sanatın, sporun teminatıdır! Cumhuriyet, kendimizi özgürce ifade edebilmemizdir.

Ve unutmamalıyız ki Cumhuriyet, en büyük bayramımızı içimizden geldiği gibi dans ederek kutlayabilmemizin de garantisidir! Bu özel günde, 100 kadınımızın coşkuyla, özgürce dans etmesini kucaklamalıyız, bu özgürlüklere sahip çıkmalıyız ve bu özgürlükleri daha da büyütmeliyiz. Cumhuriyet iyi ki var. Yaşasın Cumhuriyet!

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin