Avcılar'da inanılmaz görüntüler... Atlar refüjde otluyor, trafiğe karışıyor!

İstanbul Avcılar'da günün her saati trafik yoğunluğu yaşanan Firuzköy Bulvarı'nda otlayan ve koşturan atlar, görenleri şaşkına çevirdi.

Google Haberlere Abone ol
Avcılar'da inanılmaz görüntüler... Atlar refüjde otluyor, trafiğe karışıyor!

Avcılar ile Esenyurt'u birbirine bağlayan ve günün her saatinde yoğun olan Firuzköy Bulvarı'nda nasıl geldikleri bilinmeyen iki at, refüjde bir süre otlayarak ilerledi.

Daha sonra koşmaya başlayan ve tekrar dinlenen atların yola aniden çıkarak kazaya neden olmasından korkan sürücüler, sahipsiz hayvanları görünce şaşırdı. Atlar bir süre daha koştuktan sonra gözden kayboldu. 

Avcılar'da geçen ay da D-100 Karayolu'na çıkan iki at, yoğun trafikte ters yönde ilerleyerek Bakırköy'e kadar ulaşmış, burada trafik polisleri tarafından yakalanarak sakinleştirilmiş, daha sonra ilgili kuruma teslim edilmişti.

Avcılar'da inanılmaz görüntüler... Atlar refüjde otluyor, trafiğe karışıyor!

ATLAR NE YER? 

Otçul ailesinden olan atlar, çayır otu ve yonca otunu çok fazla sevmektedir. Atların beslenmesinde kullanılan temel gıda, kaba otlardır. Kaba yemlerin bulunurluğu ve kalitesi değişiklik gösterebildiğinden, genel olarak yetersiz kalmaktadır. Tahılların sindirilebilirliği arttırmak için ezme işlemi uygulanmalıdır.

ATLARIN EN ÇOK SEVDİĞİ BESİNLER NELER? 

Ata verilen samanın kalitesi yüksek olmalı ve yabani otlar olmamalıdır. Atlar yonca ve çayır otunu çok severler. Yediği gıdanın kalitesi arttırılmalı ve sindirimi kolay hale getirilmelidir. Bu nedenle ezme yapılabilir. Eğer bu işlem yapılmazsa sindirim sorunu yaşanabilir. Atların besin programı hazırlanırken çalışma programında hava durumuna kadar her konuya dikkat etmek gerekir.

Atlara kuru ot verilmelidir. Çünkü kuru otlar doğal besindir ve topraktan arındırılmıştır. Yeşil ot yediklerinde, toprakta yerler. Bu da at için sağlıklı bir durum değildir. Ayrıca atlar elma ve havuç gibi gıdaları severek tüketirler. Ayrıca atların su tüketimine önem vermek gerekir.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin