Avanak Avni'nin babası Oğuz Aral'sız 19 yıl

"Avanak Avni" ve "Utanmaz Adam" adlı mizah karakterlerine imza atan karikatürist, yazar, tiyatro ve pandomim sanatçısı Oğuz Aral'ın vefatının üzerinden 19 yıl geçti.

Google Haberlere Abone ol
Avanak Avni'nin babası Oğuz Aral'sız 19 yıl

1936'da Silivri'de dünyaya gelen ve babasını 9 yaşında kaybeden Aral, Davutpaşa Lisesi'nin ardından, İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'ne devam etti, ancak 3. sınıfta ayrıldı. Döneme damga vuran "Akbaba", "Marko Paşa", "Dolmuş" adlı dergi ve gazetelerde 1950'den itibaren karikatürlerini okuyucuyla buluşturan Aral, 17 yaşındayken Akbaba'da profesyonel olarak çalışmaya başladı.

Avanak Avni'nin babası Oğuz Aral'sız 19 yıl

Usta çizer, 1972'de kardeşi Tekin Aral ile kurduğu mizah dergisi Gırgır'ı yönetmeye başladı. Gırgır'da, Hasan Kaçan, Latif Demirci, Mehmet Çağçağ, Metin Üstündağ ve Gani Müjde'nin de aralarında olduğu ünlü karikatüristler ve yazarlar yetişti. Aral, kariyeri boyunca "Avanak Avni"nin yanı sıra "Hayk Mammer", "Köstebek Hüsnü", "Utanmaz Adam" ve "Vites Mahmut" gibi unutulmaz tiplemelere de imza attı. Aral, kariyeri boyunca "Avanak Avni"nin yanı sıra "Hayk Mammer", "Köstebek Hüsnü", "Utanmaz Adam" ve "Vites Mahmut" gibi unutulmaz tiplemelere de imza attı. Oğuz Aral, 26 Temmuz 2004'te tatil için gittiği Bodrum'da kalp krizi geçirerek 68 yaşında yaşama veda etti.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin