ATO’da başkan değişmedi: Gürsel Baran yeniden başkanlık koltuğunda

Ankara Ticaret Odası seçimlerinin ikinci aşaması tamamlandı. Seçimlerde tek aday olan Gürsel Baran yeniden başkanlık koltuğuna otururken seçime katılım ve oy kullanma sayısı dikkatleri çekti.

Google Haberlere Abone ol
ATO’da başkan değişmedi: Gürsel Baran yeniden başkanlık koltuğunda

Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) 8 Kasım 2022 Salı günü yapılan ilk aşama seçimlerinde, 160 bin üyesini temsil eden 192’i meclis üyesi olmak üzere toplam 452 komite üyesi seçilmişti. Seçim sonuçlarının kesinleşmesinin ardından ATO Meclis Üyeleri’nin Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu asil ve yedek üyeleri, Disiplin Kurulu’nun asil ve yedek üyeleri ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genel Kurulu Delegeleri’ni seçmek için, ATO’da ikinci kez sandık kuruldu.

ATO Meclis Salonu’nda yapılan seçimlerde Yönetim Kurulu Başkanlığı için tek aday olan Gürsel Baran, oy kullanmaya Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve seçimlere kadar ATO’da Meclis Başkanlığı görevini yürüten Mustafa Deryal ile birlikte geldi. Baran ve Hisarcıklıoğlu, oy zarflarını sandığa birlikte attılar.

Saat 13.00 itibarıyla sandıklar kapatıldı ve oylar sayılmaya başlandı. Gürsel Baran’ın tek listeyle aday olduğu seçimde, ATO’nun 192 meclis üyesinden 187’si oy kullandı, 1 oyun geçersiz sayıldığı seçimlerde geçerli olan 186 oyun 185’ini alan Baran, Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçildi. Baran, ATO’nun 19’uncu başkanı olarak üçüncü dönemini icra edecek.

Seçimlerde Yönetim Kurulu Başkan ve üyelerinin yanı sıra Disiplin Kurulu ve TOBB Genel Kurulu Delegeleri de belirlendi.

TÜM ENERJİMİZİ EKONOMİNİN BÜYÜMESİ İÇİN HARCAYACAĞIZ

Seçimlerle ilgili değerlendirmede bulunan ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, “38 bin 565 kişinin yetki belgesi aldığı ve 24 bin 455 üyenin oy kullandığı seçimler Odamız tarihinin en yüksek katılım oranlı seçimi olarak tarihe geçti. 192’si meclis üyesi olmak üzere toplam 452 organ üyeliği için 1628 aday yarıştı. 78 meclis üyesi kardeşimizin aramıza katılmasıyla birlikte meclisimizin de yüzde 41’i yenilendi, yaş ortalaması 49 oldu, kadın meclis üyesi sayımız 7’ye yükseldi. Komite üyelerimizle birlikte yenilenme oranı yüzde 58,6 oldu.”

Bu saatten sonra artık kazanan sadece ve sadece Ankara’dır, Ankara Ticaret Odası üyeleridir.” diyen Baran, şunları kaydetti: “Şimdi, tüm kimlikleri bir kenara bırakarak kaldığımız yerden çalışmaya, üretmeye, üyemize ve şehrimize emek vermeye devam etme zamanı başlamıştır. Bundan sonra tüm enerjimizi, üyelerimiz için, onların hak ve menfaatlerinin korunması ve geliştirilmesi için, ticaretimizin ve ihracatımızın gelişmesi için, Ankara ekonomisinin ilerlemesi ve büyümesi için ve nihayetinde ülke ekonomisi için harcayacağız.”

ATO’nun yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Adem Ali Yılmaz, Ahmet Akça, Ali Yıldız, Halil İbrahim Yılmaz, Halil İlik, Naki Demir, Nihat Uysallı, Ömer Çağlar Yılmaz, Temel Aktay, Yasin Özyolu.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin