Atilla Dorsay'dan Hıncal Uluç'a 'SİYAD' davası

SİYAD Onursal Başkanı köşe yazısından dolayı Hıncal Uluç'a dava açıyor

Google Haberlere Abone ol
Atilla Dorsay'dan Hıncal Uluç'a 'SİYAD' davası

SİYAD (Sinema Yazarları Derneği) Onursal Başkanı Atilla Dorsay 11 Mart Çarşamba akşamı gerçekleşen SİYAD Ödül Töreni sonrasındaki yazısı nedeniyle Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç'a dava açacaığını duyurdu.



Dorsay, davayı hem kendisi hem de SİYAD adına açacak.



Dorsay, Uluç´un yazısı sonrası ´t24.com.tr´ sitesinde yayınlanan köşesinde görüşlerini şöyle açıklamıştı:



Bir de elbette o yeminli SİYAD düşmanı, her yıl bu zamanda bizim için hep ayni şeyleri usanmadan yazan adam var. Adını anmak bile istemiyorum. Yine öylesine nefretle, öylesine hastalıklı bir kinle yazmış ki...Sanki SİYAD iyi-kötü birşeyler yapmaya çabalayan bir kültür kurumu  değil, bir suç çetesi...Öylesine haşin, zalim ve terbiyesizce...



Ama onu da anlamaya çalışıyorum. Şimdi artık yıllardır ardına sığındığı tüm inançların ve fikirlerin tam tersini savunur hale gelmiş gazetesinde, hergün nefret ettiği bir dizi yazarla karşıkarşıya gelmemeye çalışarak o binaya giriyor.  Mecburen, sadece hava-cıva yazıyor: spor, trafik, popüler filmler, klasik konserler, lokanta, vs. Okurunu günden güne yitiriyor, 50 yıllık gazeteciliğinin getirdiği popülerliği un-ufak ediyor. Ve bunun travmasını yaşıyor.



O yazısında sadece biz sinema yazarlarına değil, o geceye katılan herkese hakaret ediyor, nefret kusuyor. Ve onları da düşmanları arasına  katıyor. Ne hovardalık!...Allahtan orada da gecemizin hakkını veren ve doğruları yazan isimler var: muhabir Gökhan Duman, köşe yazarı Mevlut Tezel. Okur hepsini okuyor, farkı görüyor, gerçeği anlıyor.



Onun bize, mesleğimize ve  kişiliğimize saldırısı ise artık klinik bir vaka, psikolojik bir sorun. Bizi çoktan aşan, doktorluk bir mesele...



Yazının devamını okumak için tıklayınız



Hıncal Uluç'un yazısını okumak için tıklayınız


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin