Atilla Dorsay hangi kanalda TV programına başlıyor?

Bugün Radikal'de Cannes izlenimlerini yazmaya başlayan Dorsay, TV programına da başlıyor.

Google Haberlere Abone ol
Atilla Dorsay hangi kanalda TV programına başlıyor?

Geçtiğimiz haftalarda "Emek Sineması"nın yıkım kararına tepki olarak yazılarına veda eden film eleştirmeni Atilla Dorsay, Emek Sineması ismini yaşatacak bir film seçkisi ile D Smart ve Tele Dünya'dan yayın yapan SinemaTV1001 ekranlarında olacak.



Bugüne kadar Emek Sineması’nda gösterilmiş filmlerin gösterileceği “Atilla Dorsay ile Emek Sineması Kuşağı” programı 1 Haziran’da SinemaTV1001’de başlayacak. Program her Cumartesi saat 22:00’da yayınlanacak.



Atilla Dorsay yeni programı ile ilgili düşüncelerini şu şekilde dile getirdi; “Emek sineması yıkılıyor. Onca insanın, aydınından emekçisine, sanatçısından öğrencisine gösterdikleri onca dirence ve protestoya karşın. Ama ne Emek’in adı yok olacak, ne de orada neredeyse bir yüzyıl boyunca sayısız kuşağın izlediği güzel filmlerin anıları. Ve biz bu yeni kuşakta, özenle seçtiğimiz ve bir bölümü gerçekten Emek’te perdeye gelmiş filmlerle hem bu anıyı taze tutacağız, hem de sizleri bu başyapıtlarla tanıştıracağız:  Kuşlar’dan Carlito’nun Yolu’na, Fahrenheit 451’den Marathon Man’e, Çanlar Kimin İçin Çalıyor’dan Spartaküs’e, Düşler Tarlası’ndan Bir Zamanlar Batıda’ya, Piyano’dan Grease’e...”




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin