Atila Sertel'den gözaltındaki gazeteciye ziyaret

İGC Başkanı Atila Sertel genç gazetecinin serbest bırakılmasını talep eden bir açıklama yayınladı.

Google Haberlere Abone ol
Atila Sertel'den gözaltındaki gazeteciye ziyaret

İzmir'de Birleşik Haziran Hareketi çatısı altında “bir günlük eğitim boykotu” için Basmane Meydanı'nda ki eylemde çok sayıda kişiyle birlikte Ege Meclisi muhabiri Eda Ebru Naneci gözaltına alındı.



Olayı haber alır almaz Vali ve Emniyet Müdürü ile temasa geçen İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atila Sertel, Eda Ebru Naneci’nin derhal serbest bırakılmasını istedi.



Sertel daha sonra TGS İzmir Şubesi Başkanı Halil Hüner’le birlikte sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Yeşilyurt Atatürk Devlet Hastanesi’ne götürülen Eda Ebru Naneci’yi hastanede ziyaret etti.



Gazetecinin durumu hakkında polislerden ve Eda Ebru Naneci’nin kendisinden bilgi alan İGC Başkanı Atila Sertel, "İzmir’de eylemler sırasında görevini yapan arkadaşımız Eda Ebru Naneci’nin gözaltına alınmasını kınıyorum. Arkadaşımızın sağlık durumu iyi ancak kollarında morluklar oluşmuş. Bu durum doktor raporuyla da belgelendi. Meslektaşımızın ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmasını bekliyoruz" açıklamsında bulundu.



Ülke genelinde gerçekleşen hemen her olayda gazetecilerin görev görmesinin engellenmesinin veya darp edilmesinin olağan hale geldiğini ifade eden Atila Sertel, şöyle dedi:



"Halkın haber alma hakkı için görev yapan gazeteciler kamu yararına çalışırlar. Ancak Türkiye’de gazetecileri gözaltına almak, darp etmek, cezaevine atmak ve hatta dün bir kameramanın öldürülmesi gibi öldürmek olağan hale geldi. Türkiye polis devleti olma yolunda hızla ilerliyor. Meslektaşımız Eda Ebru Naneci görevini yaparken zorla gözaltına alınmıştır. Gazeteci olduğunu belirtmesine rağmen arkadaşımızın görev yapmasının engellenmesini ve gözaltına alınmasını kınıyorum. Sayın Vali ve Emniyet Müdürümüze gazetecilerin güvenliklerinin sağlanmasından da sorumlu olduklarını hatırlatıyor, bundan sonraki süreçte bu tür tatsız olayların bir daha yaşanmamasını diliyorum"


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin