Ateizm Derneği suç duyurusunda bulunmuştu! Savcılık 'Nihat Hatipoğlu' hakkındaki kararını verdi!

Ünlü ilahiyatçının TV programında söylediği sözlere açılmıştı. Savcılık ne karar verdi?

Google Haberlere Abone ol
Ateizm Derneği suç duyurusunda bulunmuştu! Savcılık 'Nihat Hatipoğlu' hakkındaki kararını verdi!

Ateizm Derneği'nin atv ekranlarında program yapan ünlü ilahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu hakkında bulunduğu suç duyurusuna takipsizlik kararı verildi.



Hatipoğlu şüpheli sıfatıyla verdiği ifadesinde kendi programında 'Ateistlere karşı hakaret ve küfre varan ifadeler kullanarak küçümseyip aşağıladığı' iddialarını reddetti.



Hatipoğlu, bir vatandaşın Ateizmle ilgili sorusuna, Kur’an-ı Kerim'de geçen ayetler ve sünneti yorumlayarak cevap verdiğini belirtti.



Nihat Hatipoğlu’nun Ramazan ayında yayınlanan 'Nihat Hatipoğlu ile İftar Saati' programındaki, "Her ateist aslında Allah’a sığınıyor. Ben hiçbir Ateistin Allah’ı inkar ettiğine inanmıyorum, inkar ediyoruz diyenler yalan söylüyor. Çünkü hepsi sıkışınca Allah demeye başlıyor" ifadeleri Ateistleri kızdırmıştı.



Hatipoğlu’nun bu ifadeleri üzerine Ateizm Derneği, ünlü ilahiyatçı hakkında 13 Ağustos tarihinde suç duyurusunda bulunmuştu.



"İZLEYİCİNİN SORUSUNA KUR’AN-I KERİM İLE CEVAP VERDİM"



Suç duyurusu üzerine şüpheli sıfatıyla ifadesine başvurulan Nihat Hatipoğlu, sunuculuğunu üstlendiği programda seyirciler tarafından merak edilen sorulara titizlikle cevap verdiğini söyledi. Hatipoğlu, “Şikayet konusu 14 Temmuz 2014 tarihli programdaydı. Bir izleyici Kuran’a ve Allah’ın varlığına inanmayan eşi ile ilgili bir önerimin olup olmayacağını sordu. İlgili soruyu Kur’an-ı Kerim ve Peygamber efendimizin beyanları başta olmak üzere İslam’ın kaynakları doğrultusunda cevaplandırdım. Kur’an-ı Kerim ve Peygamberimizin sözlerine göre toplumu aydınlatmak bir ilahiyat profesörünün görevidir” dedi.



“ATEİSTLERE KUCAKLAYICI BİR TAVIR SERGİLEDİM’’



İslam’da, Kuran’a karşı her fikri ele alıp eleştirmenin de hakkı olduğunu savunan Hatipoğlu, "Programda herhangi bir şekilde Ateizm Derneği'nden bahsedilmemiş olup, sorulan soru üzerine Ateizm hakkında cevap verdim. Ateistlere karşı herhangi bir hakarette bulunmadım, hatta aksi ifadelerle onları kucaklayıcı bir tavır sergiledim. Hakkımdaki soruşturmayı kabul etmiyorum. Kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmesini talep ediyorum" ifadelerini kullandı.



“HATİPOĞLU, KUR’AN VE SÜNNETE GÖRE YORUM YAPMIŞTIR”



Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nun ifadesinin alınmasının ardından kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilen soruşturmada, şüpheli Nihat Hatipoğlu’nun seyircilerden gelen bir soruyu cevaplarken İslam dininin kaynakları olan Kur’an ve hadislere göre yorum yaptığı, cevabın tamamı incelendiğinde, kendisi ilahiyat profesörü olan şüphelinin Kur’an ve sünnete göre toplumu aydınlatmak hususunda bir görevinin bulunduğu belirtildi. Hatipoğlu’nun görevini ifa etmeye çalıştığını ve kullandığı dilin, bir inanış şekli olan Ateizmin değerlerine saldırı teşkil etmediğinin belirtildiği kararda, "Hatipoğlu’nun programında toplumun tamamını bir inanca karşı kışkırtmadığı, aksine Ateizmin bir inanış şekli olduğunun belirtildiği, bu inancın din temelli olarak yorumlandığı, yapılan yorumlarda o inancı benimseyenlerin aşağılanmadığı ve inancın temel düşüncesini oluşturan fikirlerin açıklandığı, bu fikirlerin Kuran ve sünnet perspektifinde eleştirildiği, kullanılan ifadelerde hakaret unsurunun bulunmadığı, halkın kin ve düşmanlığa tahrik edilmediği" bilgilerine yer verildi.



İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen takipsizlik kararına Ateizm Derneği avukatları aracılığı ile itiraz edildi. İtiraz dilekçesinde, "Soruşturma makamının yapmış olduğu hukuki değerlendirmelerde, Türk Ceza Kanunu yerine ölçü olarak benimsediği Kur'an ve sünnet perspektifi laik bir devlet olan Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve yürürlükte bulunan tüm yasalarla çelişmektedir. Türk Hukuk sitemi Şer’i hükümlere göre hareket etmemektedir. Soruşturma makamının bu yönde yapmış olduğu bir hukuki değerlendirmeyi kabul etmek tarafımızca asla mümkün değildir" denildi. (İHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin