Atatürk'ün öldüğü gün gazeteler böyle çıktı!

Atatürk’ün öldüğü gün ve sonrasında yayınlanan gazeteler Kartal’da izlenime açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Atatürk'ün öldüğü gün gazeteler böyle çıktı!

Koleksiyoner Ulvi Sulaoğlu tarafından biriktirilen ve Kartal Belediyesi’nin katkılarıyla açılan sergide, birbirinden değerli gazete sayfaları ve fotoğraflar yer alıyor.



Mustafa Kemal Atatürk’ün öldüğü gün ve sonrasında yaşananların yer aldığı haberlerin bulunduğu gazetelerden oluşan sergi, Kartal Belediyesi Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde açıldı. Atatürk’ün öldüğü günden sonra her 10 Kasım’da gazeteleri biriktiren Ulvi Sulaoğlu tarafından hazırlanan sergide, ziyaretçiler duygusal anlar yaşadı. Sergide, Atatürk’ün öldüğü gün yazılan haberler, cenaze töreni haberleri, sonrasındaki gelişmelerden derlenen haberlerin oluştuğu gazeteler bulunuyor.



ATATÜRK’ÜN SESİNDEN NUTUK



Sergide gazete haberlerinin yanı sıra Atatürk’ün kendi sesinden ‘Nutuk’ plağı bulunuyor. Çok küçük yaştan beri meraklı olduğunu belirten Ulvi Sulaoğlu, şöyle konuştu: “İki gazete ile başlayan toplama merakım bugün 5-6 bin gazeteye ulaştı. Bunlar sadece Atatürk ile ilgili gazeteler değil. Bugün özellikle bu gazeteleri seçtim. Burada Atatürk’ün öldüğü gün, naaşının Ankara’ya nakli ve her 10 Kasım’ın gazetelerini topladım. İlk Osmanlı gazetesinden başlayıp bugüne kadar her gazeteyi topladım.”



Sergi, 12 Kasım’a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak. (ANKA)






Sıradaki Haber İçin Sürükleyin