Atatürk'ün Kara Harp Okulu'na girişinin 124. yılı: Mekteb-i Harbiye-i Şahane'de tören düzenlendi

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün o dönem adı Mekteb-i Harbiye-i Şahane olan Kara Harp Okulu'na girişinin 124. yılı düzenlenen törenle kutlandı.

Google Haberlere Abone ol
Atatürk'ün Kara Harp Okulu'na girişinin 124. yılı: Mekteb-i Harbiye-i Şahane'de tören düzenlendi

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, o zamanki adı 'Mekteb-i Harbiye-i Şahane' olan Kara Harp Okulu'na girişinin 124'üncü yıl dönümünde gerçekleştirilen törene Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu katıldı.

Törende, her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen yoklama yapıldı. Yoklamada numaraları okunan Kara Harp Okulu öğrencileri sırayla kalkıp ‘Burada’ diye bağırdı. Sıra, Atatürk’ün Kara Harp Okulu’ndaki numarası ‘1283’e geldiğinde ise tüm Kara Harp Okulu öğrencileri ayağa kalkarak hep bir ağızdan 'içimizde' diye bağırdı. 

Törende konuşan Kara Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Gültekin Yaralı, "Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyen var olacak olan bir devlet kurmak için gerekli inanç ve temel nitelikte pekiştireceği dönemin başlangıcı olan bugün tüm Harbiyeliler için fevkalade anlamlıdır. Bizler için Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Atatürk’ün mezun olduğu okulda görev yapıyor olmak, ayrı bir heyecan motivasyon kaynağıdır" dedi.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin