Atatürk'ü sansürleyen tercümanla ilgili karar verildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ortak basın toplantısı düzenleyen Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed’in konuşmasında geçen Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini söylemeyen tercümana bir daha görev verilmeyeceği ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Atatürk'ü sansürleyen tercümanla ilgili karar verildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la ortak basın toplantısı düzenleyen Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed’in konuşmasında geçen Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini söylemeyen tercümana bir daha görev verilmeyeceği öğrenildi.

Cumhurbaşkanlığı tercümanı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la ortak basın toplantısı düzenleyen Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed’in konuşmasında geçen Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini söylememişti.

Törenin ardından ortak basın toplantısında konuşan Etiyopya başbakanı, konuşmasının bir kısmında şunları söyledi: “Büyük reformist ve karizmatik lider Mustafa Kemal Atatürk’ten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mevcut dönüşümcü liderliğine kadar Türkiye’nin ulus inşasında örnek olduğunu ve her yönden istikrarlı bir şekilde büyüdüğünü belirtmekten memnuniyet duyuyorum.” demişti.

Eş zamanlı tercüme yapan cumhurbaşkanlığı tercümanı ise bu ifadeleri şöyle çevirmişti: “Son derece büyük reformist olan ve karizmatik liderinden bu yana mevcut liderliği çerçevesinde Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonuyla, son derece önemli bir gelişmeyle, çok önemli bir ulus oluşturma ve sürekli her alanda büyümeyi gerçekleştirmiş bir ülke.”

 

 

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin