Atatürk'e hakaret etmesi büyük tepki toplamıştı. Sözde Kuveytli yazar o paylaşımını sildi

Sosyal medyada 'Doo711' kullanıcı adıyla paylaşım yapan ve Kuveytli olduğu bilinen bir şahıs Atatürk'e hakaret paylaşımlarıyla gündem olmuştu. Tepkiler üzerine Kuveytli yazar Atatürk'e hakaret ettiği o paylaşımını sildi.

Google Haberlere Abone ol
Atatürk'e hakaret etmesi büyük tepki toplamıştı. Sözde Kuveytli yazar o paylaşımını sildi

Kuveytli yazar olduğu bilinen şahıs sosyal medyadan paylaştığı şu ifadelerle büyük tepki toplamıştı: "400.000 dolar yatırım yapın ve hemen alın. Herhangi bir Arap'ın bunu alıp Türkiye'nin Cumhurbaşkanı olmasını, Mustafa Kemal'in heykellerini yıkmasını ve resmini yıkmasını istiyorum."

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ise başta Adalet Bakanlığı olmak üzere yetkili makamları göreve çağırdığını belirterek şunları yazdı: “Bu tür provokasyonlar siyasi iktidarın yanlış politikalarıyla farklı sosyal medya platformlarında da son dönemde artmıştır. Toplumda infial yaratan böylesi paylaşımlar için bir an önce tedbir alınmalıdır. Ben de bugün Avukatlarımız aracılığıyla bu örnekteki provokatör şahsın ivedilikle vatandaşlık durumunun tespit edilmesi, Türkiye ile her türlü faaliyetinin ve ilişkisinin belirlenmesi için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundum. Gerekli işlemlerin en hızlı şekilde yürütülebilmesi için başta Adalet Bakanlığı olmak üzere yetkili makamları göreve çağırıyorum.” 

BAKAN YERLİKAYA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUKLARINI AÇIKLADI

Adalet Bakanı Ali Yerlikaya ise konu hakkında suç duyurusunda bulunduklarını şu ifadelerle açıklamıştı:

Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Başkanlığımızın koordinesinde, İstihbarat Başkanlığımızın desteğiyle; Kuveytli sözde yazarın, Abdulaziz Ramih adıyla, Türkiye Cumhuriyeti pasaportuna ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e alenen hakarette bulunan çok sayıda paylaşım yaptığı belirlenmiştir. Şahsın, Atatürk’e hakarette bulunmak suçundan gözaltına alınan A.E.S'ye sosyal medya hesabından destek veren paylaşımları da tespit edilmiştir. Şahsın kimliği tespit edilmiş gerçek adının Abdülaziz E. Alhajri olduğu ve Kuveyt'te yaşadığı belirlenmiştir. Bu şahıs hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur. Konu hassasiyetle takip edilmektedir.

BAKAN YERLİKAYA'YA DA HAKARET ETTİ

Bakan Yerlikaya'nın hakkında suç duyurusunda bulunduklarına dair yaptığı paylaşıma ise şu sözlerle yanıt vermişti:

Yani benim adım Abdulaziz Dhuwaihi bin Rumaih Al-Hajri Biz ırkçılığı, bir Kuveyt vatandaşına saldırınızı kınıyoruz, siz ise dinimize, Peygamberimize, devletimize, şeyhlerimize hakaret ediyorsunuz, İçişleri Bakanı olduğunuz için sizden korkacağımı mı sanıyorsunuz? Ayakkabımı ağzına sokarsan kişisel bilgilerini ifşa ederek sana dava açarım, seni barbar piç.

PAYLAŞIMINI SİLDİ

Hem Türkiye Cumhuriyeti pasaportuna hem de Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret eden sözde Kuveytli yazar o paylaşımını kaldırdı.

Ancak sosyal medya hesabı üzerinden hakaret etmeye devam ediyor.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler Kuveyt Atatürk hakaret
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin