Atatürk'e hakaret eden Hasan Akar tutuklandı!

Hasan Akar, 43 gündür aranıyordu.

Google Haberlere Abone ol
Atatürk'e hakaret eden Hasan Akar tutuklandı!

"Mustafa Kemal Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret etme" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçlarından hakkında yakalama kararı bulunan ve 43 gündür firari olan Hasan Akar Bakırköy Adliyesi'ne gelerek teslim oldu.



İnternette yayınlana videoda Atatürk'e ve annesi Zübeyde Hanım'a hakaretler ettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan Hasan Akar firari durumdaydı. Hakkında yakalama kararı çıkartılan Hasan Akar'ın yargılanmasına bugün Bakırköy 18'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlanacak. 43 gündür firari olan Akar yargılama günü teslim oldu.



Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 9 gün süren soruşturma sonunda hazırladığı iddianamede Akar’ın soruşturmaya konu videoda Atatürk, annesi ve babası hakkında hiçbir tarihi belgeye, gerçekliğe, delile dayanmayan, açık küfür içerecek şekilde Atatürk'ün hatırasına alenen hakarette bulunduğu anlatılmıştı.



Akar’ın "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçlarından toplam 2,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapsi talep ediliyor.



Mahkemeye çıkarıldı



"Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret etme" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçlarından hakkında yakalama kararı bulunan ve 43 gündür firari olan Hasan Akar Bakırköy Adliyesi'ne gelerek teslim oldu. Akar, mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Atatürk'ün annesine hakaret eden, Atatürk için "Onun gibi, o adam gibi, 38'de geberen gibi... Merak etmeyin 98'de faturasını ödedim" deyip küfür eden Akar, savunmasında "Bazı kitaplar böyle olduğu için nakil yaptım. Atatürk ile ilgili üslubum yanlıştı. Bilerek böyle bir suç işlemedim" deyip beraatini istedi.



Akar teslim olduğu adliyede polisler arasında yürürken görüntülendi. Akar'ın çevresinde avukatı ve yakınlarının da olduğu görüldü. 



Bakırköy 18. Asliye Ceza Mahkemesi'nce "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret ile halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" suçlarından yargılanan Hasan Akar'ın, "suçun vasfı, mahiyeti, mevcut delil durumu, kuvvetli suç ve kaçma şüphesi" bulunması nedeniyle tutuklanmasına karar verildi.



"EV ORTAMIYDI, ÜSLUBUM YANLIŞTI" DEDİ



Bakırköy 18. Asliye Ceza Mahkemesi’ne hakim karşısına çıkan Hasan Akar hakkındaki suçlamalara karşı savunmasını yaptı. Hasan Akar, ev ortamında kendisine bir gencin soru sorduğunu ve soru üzerine okuduğu kitaplardaki bilgileri naklettiğini söyledi. Söz konusu alıntı yaptığı kitapların isimlerini söyleyen Akar,  "Ben de o anda ihtiyari ve irademin dışında dini hassasiyetimle söyledim. Bazı kitaplar böyle olduğu için nakil yaptım. Atatürk ile ilgili üslubum yanlıştı. Bilerek böyle bir suç işlemedim" dedi. Akar, beraatini istedi.



MAHKEME TUTUKLANMASINA KARAR VERDİ



Mahkeme de suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu ve kaçma şüphesini de göz önünde bulundurarak Hasan Akar’ın tutuklanmasına karar verdi. Hasan Akar adliyedeki işlemlerinin ardından cezaevine gönderilecek.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin