Ataşehir'e taşınacak olan Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü, çalışanlarına form dağıttı ve bu soruyu sordu... 800 personel şu an ne yapacağını kara kara düşünüyor

Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü'nün İstanbul'da Ataşehir’de Finans Merkezi'ne taşınmasıyla ilgili bir yazı kaleme alan Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş, binanın taşınmasında son ana gelindiğini yazdı. Bankanın, çalışan personele bir form dağıttığını ve 'İstanbul'a gider misin?' diye sorduğunu belirten Yarkadaş, "800 personel şu an ne yapacağını kara kara düşünüyor." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Ataşehir'e taşınacak olan Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü, çalışanlarına form dağıttı ve bu soruyu sordu... 800 personel şu an ne yapacağını kara kara düşünüyor

Korkusuz gazetei yazarı Barış Yarkadaş'ın yazısı

Ziraat Bankası’na taşınma talimatı!

AKP iktidarı Ankara’yı başkent yapan ve simgesel özelliği olan tüm kurumları yavaş yavaş İstanbul’a taşıyor. Bu kurumlardan biri Merkez Bankası… Sayıştay, Ataşehir’de Finans Merkezi olarak adlandırılan bölgeye taşınacak olan MB’nin kaba inşaatı için 2.3 milyar TL ödendiğini ortaya çıkardı. Biliyorsunuz; inşaatı yapan Limak’a verilen para sır gibi saklanıyordu.

SEÇİM ÖNCESİ

Aynı savurganlık Ziraat Bankası için de geçerli… Ziraat Bankası da kanuna aykırı bir biçimde yine aynı bölgeye taşınacak. Ziraat Bankası’nın Genel Müdürlük binası inşaatı da sürüyor. Bankanın taşınma aşamasında sona gelindiği görülüyor. Bankanın, 2020 yılının Mayıs ayından itibaren Ataşehir’de hizmet vermesi planlanıyor. İktidar, taşınma işleminin 2023 seçimleri öncesi bitmesi için banka yönetimine peş peşe talimat veriyor.

PERSONELE SORDULAR

Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü, perşembe günü yaklaşık 800 personeline bir form dağıttı ve “İstanbul’a gider misin?” diye sordu. “Gidemem” yanıtını verecekler için ise “Sebebi nedir?” diye ek bir soru yöneltildi. 800 personel şu an ne yapacağını kara kara düşünüyor.

ÇİFTE DARBE

AKP iktidarı hem başkentin içini boşaltıyor, hem de kurumların… Üstelik bu taşınma işlemleriyle birlikte 25 yılda yaşanmaz hale getirdikleri İstanbul’un yükünü daha da artıracaklar. Rant için her şeyi yapan AKP hem İstanbul’a hem de Ankara’ya darbe vuruyor! AKP Ankara’nın içini boşaltırken, İstanbul’u ise adeta felç edecek adımlar atıyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin