Atalay'ın kitabı tartışma yarattı

Meclis Genel Kurulu'nda Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın kitap okuması tartışmalara neden oldu.

Google Haberlere Abone ol
Atalay'ın kitabı tartışma yarattı

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, "Türkiye yanıyor. Meclis'te çok gergin ama Başbakan Yardımcısı Sayın Beşir Atalay uzunca bir süredir elinde bir kitap ve kitap okuyor, bu nasıl bir ruh hali, hangi kitabı okuyor?" diye sordu.



Meclis Genel Kurulu'nda yerinden söz isteyen Atıcı, "Türkiye yanıyor. Meclis'te çok gergin ama Başbakan Yardımcısı Sayın Beşir Atalay uzunca bir süredir elinde bir kitap ve kitap okuyor, muhalefet milletvekilleri konuşuyor kitap okuyor, kendi milletvekili konuşuyor kitap okuyor bu nasıl bir ruh hali, hangi kitabı okuyor?" diye sordu. 



Atıcı'nın sözlerine AK Parti sıralarından tepki geldi. Söz alan Başbakan Yardımcısı Atalay da, "Anlamakta bile güçlük çekiyorum ben böyle bir milletvekilinin bu Meclis'te bulunabileceğini bile anlayamıyorum. Birinin kitap okumasına niçin kitap okuyor diyebilecek bir milletvekilini bu Meclis'te düşünemiyorum" diye konuştu. 



Atıcı'nın sataşma nedeniyle söz istemesi üzerine AK Parti sıralarından "Otur yerine. Yaşam tarzımıza niye müdahale ediyorsun. Sana ne" sesleri yükseldi.



Gündeme geçilmesinin ardından CHP sıralarından, "Hala okuyor" sesleri geldi.



Atalay, Genel Kurul'da Fransız edebiyatçı Albert Camus’un ’Düşüş’(La Chute ) adlı kitabını okuyarak sabahlamıştı.



ANKA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin