ATA İttifakı resmen sona erdi. Sinan Oğan ve Ümit Özdağ'ın ikinci tur kararı bekleniyor

Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, ATA İttifakı'nın resmen sona erdiğini açıkladı. Daha önce ikinci turda Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini açıklayan Öz bu açıklamasında, "Ata İttifakı artık resmen sona ermiştir. Biz yola çıkarken muhalefet ittifakı olarak çıktık. İktidarı desteklemek planımızda yoktu." dedi. Öz'ün açıklamalarının ardından gözler Sinan Oğan ve Ümit Özdağ'a çevrildi.

Google Haberlere Abone ol
ATA İttifakı resmen sona erdi. Sinan Oğan ve Ümit Özdağ'ın ikinci tur kararı bekleniyor

ATA İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’ın ilk turda aldığı 5.17 oydan sonra ikinci turdaki tutumu ittifaklar cephesinde merakla bekleniyor.

Ankara’da hareketli saatler yaşanırken, dün akşam Kılıçdaroğlu’na destek açıklayan ATA İttifakı üyelerinden Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz’den yeni bir açıklama geldi.

Vecdet Öz katıldığı bir programda şunları söyledi:

“Seçime girdik. Seçim neticelendi. Milli irade bize yüzde 5 oy verdi. Seçim devam ediyor. Bir karar vermek zorundaydık. Milli iradeye baskı olmaz. Deriz ki; biz böyle düşünüyoruz. Şu anda ATA İttfakı’nın kurulmasının sebebi; muhalefet. İlk önceliğimiz iktidarın gitmesidir. Dolayısıyla; şu anda bizim tercihimiz Kemal Kılıçdaroğlu’nun şahsına destek vermek oldu. Bu destek kararını kendisine ilettik. Bu demokratik bir hakkımızdır. Dolayısıyla seçmenlerimize biz böyle karar verdik diyoruz.

Ümit Hoca’ya “Nasıl karar vereceksiniz” diye sordum; “Yönetimimize soracağız” dedi. Hayhay dedim. Biz de çıkan kararımız açıkladık.

İttifak biliyorsunuz; seçimle birlikte başlar, seçim bittiğinde nihayetlenir. İkinci tura kalmışsanız devam eder. ATA İttifakı resmen sona ermiştir. Nezaketen birbirimize sorduk. Ümit Hoca’nın alacağı karara saygı duyarım. Sinan Oğan bey de bir oy almıştır, dilediği şekilde hareket edebilir. Saygı duyarız.

Biz yola çıkarken muhalefet ittifakı olarak çıktık. İktidarı desteklemek planımızda yoktu. Biz kazanmayı arzu ediyorduk.”

OĞAN İLE KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞTÜ İDDİASI

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu cuma günü Zafer Partisi Genel Başkan Ümit Özdağ ile görüştü. Birkaç saat sonra ise ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan İstanbul'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldi. Siyaset dünyasında gözler Kemal Kılıçdaroğlu ile Sinan Oğan görüşmesine çevrilmişken iki ismin hafta içinde bir araya geldiği ortaya çıktı. İddiaya göre, ikilinin görüşmesi CHP genel merkezinde, hem de Millet İttifakı liderlerinin Çarşamba günü yaptığı toplantıdan hemen önce gerçekleşti.

Habertürk’ten Mahir Kılıç’ın haberine göre, basından gizli gerçekleşen bu görüşmede Kılıçdaroğlu ve Oğan süreci değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, Oğan ile yaptığı görüşmeye dair liderlere bilgi verdi.

Kılıçdaroğlu, cuma günü ise Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile bir araya geldi. Özdağ'ın HDP'ye yaklaşım, Anayasa'nın ilk dört maddesi ve sığınmacılara ilişkin Kılıçdaroğlu'na sorular yönelttiği belirtildi. Bu görüşmeden birkaç saat sonra Ata İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan İstanbul'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldi.

Cumartesi günü gerçekleşen Zafer Partisi Genel İdare Kurulu toplantısında Ümit Özdağ Kılıçdaroğlu görüşmesine ilişkin bilgi verdi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin