ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan tv100'de Türkiye İttifakı Partisi Genel Başkanı Mehmet Sağlam'ın tehdit mesajı aldığını açıkladı! İnce için yorum yaptı: Oylarının yüzde 90'ı bana gelecek

tv100'de yayımlanan Deniz Gürel'in sunduğu Ankara'da Neler Oluyor programının konuğu Sinan Oğan, Türkiye İttifakı Partisi Genel Başkanı Mehmet Sağlam'ın tehdit mesajı aldığını açıkladı. Oğan, ardından İnce'nin çekilmesiyle alakalı, "Kendisine çok baskı yapıldı. En çok o kadar dayanabildi. Aday olan birisine çekil demek demokratik değil. Doğru değil. " yorumunu yaptı. Gündeme ilişkin soruları cevaplayan Oğan, İnce'nin oylarını kendisine geleceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

tv100'de yayımlanan Deniz Gürel'in sunduğu Ankara'da Neler Oluyor programına ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan konuk oldu.

Canlı yayında hem gündeme dair açıklamalarda bulunan Oğan, aynı zamanda tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel'in de sorularını yanıtladı.

"TEHDİT MESAJI ALDIK"

ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan Türkiye İttifakı Partisi Genel Başkanı Mehmet Sağlam'ın tehdit mesajı aldığını açıkladı. "Az zamanın kaldı sokağa çıkarken dikkat et" notu aldığını söyledi. 

"SÜLEYMAN SOYLU'YA SESLENDİ"

Oğan, "Bize mi saldırıyorlar PKK propagandasımı yapıyorlar anlamadım. Bize yönelik saldırılar çok fazla oluyor. Biz İçişleri'ne bizzat müracatta bulunduk, ama işlerini yapmıyorlar. Sen bostan korkuluğu musun Süleyman! Buradan çağrıda bulunuyorum cumhurbaşkanına. Bu adam görevden alınsın. Haddini bileceksin Süleyman."

"Ben tehdit edildiğimi söylüyorum bize duyumlar geliyor. Verdikleri 4 kişilik koruma ekibi gece gündüz çalışıyor. Yazık günah değil mi? Biz bir koruma grubu daha istedik. 24 saat çalışıyorlar bizimle. Bu arkadaşlar korumalık yapıyor bizle beraber. İnsanlık dışı boyutlara geldi. İçişleri, Ankara Valisi işinizi yapın. Ortalık karışsın mı istiyorsun Süleyman? İşini yap aklını başına al."

"HARBE GİTMİYORUZ SEÇİME GİDİYORUZ"

Oğan açıklamalarına, "Devletin polisi eşe dosta tahsis ediliyor. Biz bunları bilmiyr muyuz? Kendisinin içidne olduğunu duyduğum provokasyo duyumları alıoruz. Aklını başına alsın. Buradan milletimizi sağduyulu olmaya çağırıyorum. Harbe gitmiyoruz, seçime gidiyoruz. Bu lkede kimseniğn can güvenliği olmayacak mı? Yazık değil mi bu ülkeye?  Erzurum,da İmamoğlu'na, Silvan'da bize şimdi Mehmet Bey'e... Ne yapmaya çalışıyorsunuz?" diye devam etti.

 

"MUHARREM İNCE'YE ÇEKİL DEMEK DEMOKRATİK DEĞİLDİ"

Muharrem İnce'nin adaylıkta çekilmesile ilgili yorum yapan Oğan, "Bu Türk siyasetinin acı bir tablosu. Kasetlerle montajlarla operayonlar yapılıyor. Maalesef bu tarz hadiselerle insanlar yıldırılmak isteniyor. Kendisini arayıp geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Tekrar iletiyorum. Kendisine çok baskı yapıldı. En çok o kadar dayanabildi. Aday olan birisine çekil demek demokratik değil. Doğru değil." dedi.

"BEN ÇEKİLMEYİ DEĞİL YENMEYİ TERCİH EDERİM"

"Muharrem İnce neden çekildi bilemem. Bu çekilme hadisesi bana kötü hisettirdi tabii. Ben çekilmeyi değil yenmeyi tercih ederim. Siyaset bir adayı çekilmeye yönlendirerek yapılmaz. Maalesef ki Türk siyaseti agılarla operasyonlarla ilerlemeye başladı. Daha ilkeli daha projelerle yürüyen bir düzlemde olması gerekir. Ona yapılan baskılar yanlıştı. Bunu kanaat önderleri de siyasetçiler de gazeteciler de yaptı. Göz göre göre bu ülkede tehdit ediliyor. Ben bradan Erdoğan'ı uyarıyorum: Süleyman görevde olduğu sürece oy moy alamaz."

"BANA DA ÇEKİLMEM İÇİN ÇAĞRI YAPILIYOR"

Neden çekilmesi istendiği sorusuna Oğan, açıklık getirdi. "Muharrem bey ile farkımız şu: O CHP tabanlıydı. O yüzden o tabandan ona 'çekil' baskısı yapıldı. Bana da bir takım çağrılar yapılıyor. Ben Türk milliyetçilerinin oyunu alan biriyim. Bize yapılan bu basılar ve teditler bizi yıldırmaz."

"ÇEKİLMEMİZ SÖZ KONUSU BİLE DEĞİL"

"Daha önce de böyle tehditler alıyorduk. Çekilmemiz söz konusu değil. İhtimalimiz dahi yok. Emeklilik yaşı gelen iki aday varken benim çekilmem akıl mantık işi değil. Ben hem kendi tabanımdan hem de siyasetten bıkanlardan alıyorum oyu. CHP seçmeninden de oy alıyorum. Türkiye için bundan büyük kazanım olabilir mi? Madem Türkiye'yi seviyorsunuz? Hodri meydan. Kılıçdaroğlu ve Erdoğan birbirinin seçmeninin oyunu alamaz. Siz çekilin o zaman. Ama ben iki tabandan da oy alıyorum. Siz çekilin ve beni destekleyin"

"İNCE'NIN OYLARI YÜZDE 90 ORANINDA BANA GELIR"

"Muharrem İnce'nin oylarının yüzde 90'ı bana gelir. Kalan yüzdelik kısım da bir yerlere gider. Onlar da artık bir takım farklı gerekçelerle herkese gidebilir. Seçim ikinci tura bitecek. Aksini iddia eden de pek siyaset hesabı yapamıyordur. İnce'nin protesto oyları bana gelecek. Ben bu işin doktorasını yaptım. Sahadan bilen biriyim."

HDP VE HÜDA PAR İÇİN AÇIKLAMA YAPTI

Oğan, Millet İttifakı içinde olsaydım; HDP oradan gitsin derdim. HDP orada bir dayatma içerisinde. Cumhur İttifakı'nda olsaydım HÜDA PAR burada olmasın derdim. Bu iki köprünün arasına Türk siyaseti sıkıştırılamaz. Bir grup Yeşil bir grup Kızıl Kürdistan savunuyor. Biz milliyiz diyorlar. Milli olan ATA İttifakı'dır. Biz açık net bir şekilde partilerin terörle arasına mesafe koymasını istiyoruz. "

"BU SEÇİMDE SÜRPRİZ YAPACAĞIM"

"Benim geldiğim nokta; planladığım nokta. Benm amacım plana sadık kalmak.Kimsenin beklemediği bir sürpriz yapacağım kazanarak.

Bu plan ne?

Türk siyasetindeki köhne anlayışı değiştirmek. 20 senedir Erdoğan yönetiyor, Kılıçdaroğlu liderlik ediyor. Biz bunu değiştireceğiz. HDP ve HÜDA PAR artık bizim olduğumuz yerde olmayacak. Masa Türk milliyetçileri tarafından kurulacak. Biz onlara müsaade etmeyeceğiz. Sayın Kılıçdaroğlu, milliyetçileri çantada keklik zannediyor. Erdoğan da öyle. Kılıçdaroğlu gibi solcu bir zat bile şimdi Rusya Amerika diye seslenip bağırıyor. Biz milliyetçilerin ses olacağız."

"KILIÇDAROĞLU'NUN KASET İDDİALARI"

"Kılıçdaroğlu ve Rusya açıklamalarına şaşırdım. Muharrem İnce'in çekilmesiyle ne alakası var anlamadım. Şöyle bir alaka var ki: Sosyal medya operasyonları... Bnece İnce'nin çekilmesi ne Rusların ne iktidarın işine gelmez. Muhalefetin işine gelir. "

TEHDİT NOTU ALAN MEHMET SAĞLAM AÇIKLAMA YAPTI

"Tehdit mesajı içeren notlar alan Türkiye İttifakı Partisi Genel Başkanı Sağlam, canlı yayına bağlanarak seçimlerin demokratik olmasını diledi

Sğalam, ardından "Emniyet şu an yanımda, tutanak tutuluyor. Savcılığa gideceğiz. Bizim fotoğraflarımıza QR kod yapıştırılarak tehdit mesajı yoluyorlar. Bu sabah da evime bir not gönderiliyor. Biz yılmayacağımızı açıklıyoruz." dedi.

"HEDEFLERİNİ AÇIKLADI"

"Adaylar içinde milliyetçiliğini dile getirebilen tek aday benim. Turan hedefini açıklayan tek aday benim. Bunu bir etnik mesele haline getirmediğim için her etnik seçmenden oy alabileceğimi söylüyorum." diye sözlerine devam eden Oğan, yapay zeka teknolojisi hedeflerinden bahsetti. Vergi adaletini sağlayacaklarını açıkladı. Sığınmacıları geri göndereceklerini söyledi. Bunu söyleyen tek aday benim. "

"MECLIS'TE KILIT PARTI HDP OLUR MU?"

"Meclis'te kilit parti HDP olur mu?" sorusunu yanıtlayan Oğan, "Kilit parti biz olacağız. HDP kırk tane şekle girdi, kendisini maskeleyerek vatandaşı kandırıyor. Terörle arasına mesafe koysana kendine maske takacağına..." dedi.

PARTİLER OĞAN'A İTİFAKA KATILMA TALEBİ YOLLADI MI?

 "Bize böyle bir davet olmadı. Biz açık kapı bırakmadık. Ben bağımsız bir adayım. Biz ekonomiden, sığınmacılardan anlayan bir kadroya sahibiz. Ben HDP ve HÜDA PAR dışında diğer partilerden isimlere de işini beğendiğim için kadro teklifiyle gidebilirim. "

SEÇİM GÜVENLİĞİ

Oğan seçim güvenliği açısından yaşanabilecek olumsuzluklara ilişkin "Kimse kimseyi tedrgin etmesin. Biz ülkeyi sukünetle seçime götüreceğiz. Olağanüstü bir gayret içerisindeyiz"

ADAYLARA 'KAHVE İÇELİM' ÇAĞRISI

"Adana'daydım dün orada çağrıda bulundum. Bugün Ankara'dayım. Buradan çağrıda bulunuyorum. Erdoğan ve Kılıçdaroğlu, gelin bir kahve içelim. Türkiye şu gerginlikten kurtulsun. Bir araya gelerek Türkiye'yi sakin bir ortama getirelim. Bu milletimizin çıkarına olur." dedi. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin