Asya Yılan Yılı’nın gelişini kutladı

Asya kıtasında milyonlarca kişi Çin Yeni Yılı olarak bilinen Ay Yeni Yılı’nın ilk gününü kutladı.

Google Haberlere Abone ol
Asya Yılan Yılı’nın gelişini kutladı

Gece yarısı başlayan yeni yıl Çin’de havai fişek gösterileri ve aile toplantılarıyla kutlandı. Ay takvimine göre Ejderha yılı sona erdi ve Yılan yılı başladı. Yani, Çin ve Asya'da dün gece yarısı ejderha yılı yerini küçük biçimli ejderha olan yılana bıraktı.



Çin’de neredeyse 200 milyon kişinin Yılan yılının başlangıcını aileleriyle kutlamak üzere yolculuk yaptığı tahmin ediliyor. Bu olay dünya üzerinde gerçekleşen en büyük insan göçü olarak tarihe geçti. Yeni Yıl tatili bir hafta boyunca devam edecek, bu hafta boyunca resmi daireler ve işyerleri kapalı olacak. 



Yılan: Bilgelik ve zeka ile gurur ve öfkenin sembolü



Yılan imgesine Çin’de karışık anlamlar yükleniyor. Yılan bu coğrafyada bilgelik, güzellik ve zekâyla özdeşleştirildiği gibi guru ve öfkeyi de temsil ettiği düşünülüyor. Pekinliler dün geceki dondurucu soğuklara rağmen kendilerini kötü ruhlara karşı koruduğuna inandıkları havai fişekleri gökyüzüne göndermek için dışarıdaydı. Ancak bu sene başkentteki gösterinin geçmiş yıllara göre daha sönük geçtiği, daha geç başlayarak daha erken bittiği belirtildi. Kent yetkilileri yoğun hava kirliliği nedeniyle halktan daha az havai fişek kullanmalarını istedi. Bu arada dün gece 700 milyon kişinin Çin devlet televizyonunun yıllık galasını izlediği tahmin ediliyor. Çeşitli performansların sergilendiği gala programında şarkıcı Celine Dion, Titatik filminin müziği My Heart Will Go On şarkısını söyledi.



BBC muhabiri bu şarkının Çin’de en çok bilinen iki İngilizce şarkıdan biri olduğunu söylüyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin