Asya Pasifik Yayın Birliği Başkanlığına İbrahim Eren seçildi

57. Asya Pasifik Yayın Birliği (ABU) Genel Kurulu’nda gerçekleştirilen başkanlık seçimlerinde, TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren oy birliği ile ABU Başkanı seçildi.

Google Haberlere Abone ol
Asya Pasifik Yayın Birliği Başkanlığına İbrahim Eren seçildi

Vietnam’ın başkenti Hanoi’de yapılması planlanan 57. Asya Pasifik Yayın Birliği (ABU) Genel Kurulu ve bağlantılı toplantıları Covid-19 salgını nedeniyle bu yıl online platformda düzenlendi.

57. ABU Genel Kurulu Başkanlık seçimleri sonrasında TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren oy birliğiyle ABU Başkanı olarak seçildi.

Böylece, 72 ülkeden 271 üyesi ile dünyanın en büyük yayın birliği ABU’nun Başkanlığına Türkiye’den seçilen ilk isim İbrahim Eren olmuş oldu.

TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren, 31 Aralık 2023 tarihine kadar ABU Başkanlığı görevini yürütecek.

Bu süreçte ABU Başkan Yardımcılığı koltuğunda 3 isim oturacak. İbrahim Eren’in başkanlığı döneminde yardımcısı olarak Japon Devlet televizyonu NHK’nın Başkan Yardımcısı Masagaki Satoru, Güney Kore Yayın Kurumu KBS’nin Başkanı ve CEO’su Yang Sung-Dong ile Hindistan Kamu Yayıncısı Prasar Bharati’nin CEO’su Shashi Shekhar Vempati görev alacak.

Asya Pasifik Yayın Birliği Başkanlık adaylığı sürecinde İbrahim Eren, ABU bünyesinde son derece etkin rol alan kuruluşların başında olan Japon devlet televizyonu NHK tarafından Başkanlığa aday gösterildi. Ardından başta Kore Yayıncılık Sistemleri KBS olmak üzere birçok ülkeden Eren’in adaylığına güçlü destek geldi.

İbrahim Eren’in ABU Başkanlığına seçilmesinde, Genel Müdür olduğu dönemde TRT’nin giderek artan başarı grafiği, yurtdışı ses getiren etkinlikleri ile farklı dillerde gerçekleştirilen etkin yayıncılığı önemli bir etken oldu.

İbrahim Eren: Bu başarı, Türkiye ve TRT’nin başarısıdır

ABU Başkanlığına seçilmesinin ardından bir açıklama yapan İbrahim Eren, şunları söyledi:

"Dünyanın en büyük yayın birliğine böylesine güçlü bir destekle başkan seçilmek gerçekten gurur verici bir olay. Bu başarı, ülkemizin gücünden ve TRT olarak uluslararası arenadaki etkimizden kaynaklanıyor. Tüm ABU üyelerine ve çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun."

Eren’in başkanlık süreci

TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren, 5 Ekim 2018 tarihinde Türkmenistan’da gerçekleştirilen 55. ABU Genel Kurulu sırasında oy birliği ile ABU Başkan Yardımcılığına seçilmişti ve halen bu görevi sürdürüyordu.

Eren, dönemin ABU Başkanı ve aynı zamanda Japon Yayın Kurumu NHK Başkanı Ryoichi Ueda’nın kurumundaki görevinden ayrılmasıyla 25 Ocak 2020 tarihinden itibaren en kıdemli başkan yardımcısı olarak ABU Başkanlığı görevini fiilen yürütmekteydi.

Başkanlık görevini vekaleten yürüttüğü dönemde İbrahim Eren, tüm ABU toplantılarına başkanlık etmişti.

Asya Pasifik Yayın Birliği (ABU)

ABU, dünyanın 8 farklı bölgesinden 72 ülkenin yayın kuruluşlarından oluşan 271 üyesi ile dünyanın en fazla üyeye sahip ve en büyük yayın birliği durumunda.

Üyeleri ile yaklaşık 3,5 milyar izleyiciye ulaşan Asya Pasifik Yayın Birliği(ABU) kurulduğu 1964 yılından bu yana yayıncılığı geliştirmek adına çabalıyor, yayın kuruluşları arasında işbirliğini teşvik ediyor, ortak projeler üretilmesini sağlıyor.

TRT, ABU’nun en üst düzey yönetim organı olan 17 üyeli Yönetim Kurulu’nun 7 dönemdir üyesi durumundaydı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin