Asu Maro Can Yaman'ı yazdı: Sokakta adamın biri size 'göstermek' istese...

Milliyet Gazetesi yazarı Asu Maro, katıldığı televizyon programında, bir kadının sorusu üzerine verdiği, "Arka odaya geçelim, gösteririm" yanıtıyla tepki çeken Can Yaman'ı köşesine taşıdı.

Google Haberlere Abone ol
Asu Maro Can Yaman'ı yazdı: Sokakta adamın biri size 'göstermek' istese...

Ünlü oyuncu Can Yaman, son dönemde skandal açıklamalarıyla gündemden düşmüyor. Yaman'ın bu süreçte rol alacağı dizisi de rafa kaldırıldı. Milliyet yazarı Asu Maro, Can Yaman olayını köşesine taşıdı.

Asu MARO / MİLLİYET

Şaka nedir, taciz nedir?

Önce şunu söylemek isterim; Cengiz Semercioğlu’nun Can Yaman röportajı son zamanlarda beni en çok eğlendiren metinlerden biri olmuştu. Sadece “Oyuncular ikiye ayrılır; libidosu olanlar ve olmayanlar” özlü sözü değil, bir dizi altın değerinde cümle vardı içinde.

“Erkenci Kuş”taki karakterinin nasıl görünmesi gerektiğini senariste tarif ederken kullandığı “Adam yürüyen cinsellik, görsel şölen olmalı” tanımı olsun, Javier Bardem’in derneğinin gecesinin reklamı için kendisine ihtiyaç duyduğuna olan inancı olsun, gerçekten insanın önce gülüp sonra da “Yok mu bu çocuğun onu seven bir arkadaşı, otursun beraber bir çay içsin, derdini dinlesin, belli ki bir sıkıntısı var” diyesi geliyor.

Öte yandan, dizideki rol arkadaşlarından Ceren Taşçı’nın da sosyal medya hesabından isyan ederek yazdığı gibi kadını konumlandırdığı yerle ilgili öyle fena ipuçları veriyor ki tam gülecekken tadınız kaçıyor. “Takıcı sevgilim vardı o zaman, onu Kapalıçarşı’ya gönderip kendi paramla takı aldırırdım” diyor mesela. “Beraber seçerdik” değil, “Benim için alırdı” değil, “gönderiyor” kadını parasını verip.

Ya da bir dizi tutmuyorsa sebebi kadın oyuncunun libidosu oluyor. “Bu insanlar gerçekten sevişiyor mu?” diye düşünmeliymişiz izlerken. Oyunculuk diye bir şey belli ki sözlüğünde mevcut değil, bari klişelere sığınsın, iki oyuncunun arasındaki uyumdan söz etsin, “Enerjimiz tuttu” dese razı olacağım, o derece. Ama yok, bütün sorumluluk jönün karşısındaki kadının libidosunda! Kendisinde elbette değil, erkeğin libido sorunu mu olurmuş?

Yazının devamını okumak için TIKLAYIN

 

 

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin