Aspirini içmeyin, yüzünüze sürün; bakın ne oluyor? Aspirin maskesi mucize yaratıyor! Aspirinin gizemi çözüldü, yüze aydınlık geldi

Tüm dünyada ve Türkiye'de sıklıkla kullanılan Aspirin'i artık bilmeyen yok. Aspirinin faydaları saymakla bitmiyor. İşte Aspirinin bambaşka bir özelliği ve faydası ortaya çıktı. Cildin yağ oranını dengelemesi, siyah noktaları gidermesi nedeniyle maske olarak kullanıldığı ortaya çıktı. Sivilce ve lekelere karşı da etkili olduğu belirtilen Aspirin, maskesiyle bakımlı ve pürüzsüz bir cilde sahip olmak mümkün. Peki Aspirin maskesi nasıl yapılır? Aspirin maskesinin faydaları nelerdir?

Google Haberlere Abone ol
Aspirini içmeyin, yüzünüze sürün; bakın ne oluyor? Aspirin maskesi mucize yaratıyor! Aspirinin gizemi çözüldü, yüze aydınlık geldi

Aspirini yutmayın yüzünüze sürün! 10 dakikalık Aspirin maskesi bakın ne yapıyor?

Hem saça hem cilt için çok önemli bir yere sahip olan Aspirin, özellikle geçmişte bugüne cilt maskeleri için kullanılıyor. Soda ve yoğurtla yapılan karışımı cilde maske olarak uyguladığınız zaman inanılmaz bir sonuç elde ediyorsunuz. Aspirin ile peeling nasıl yapılır? Aspirin maskesi nasıl yapılır ve faydaları nelerdir?

Birçok faydası bulunan aspirinin içeriğinde bulunan salisik asit ve antienflamatuar direkt sivilce oluşumunu önler. Aspirin ayrıca ciltte enfeksiyon yayılmasını önler, yağ oranını dengeler siyah noktaları yok eder, cildi asla kurutmaz ve nemli kalmasını sağlar. Aynı zamanda oldukça etkili bir peeling maskesidir.

Aspirini içmeyin, yüzünüze sürün; bakın ne oluyor? Aspirin maskesi mucize yaratıyor! Aspirinin gizemi çözüldü, yüze aydınlık geldi

Aspirin maskesinin cilde faydaları

Aspirin bileşeninde bulunan salisik asit ve antienflamatuar maddeleri, sivilce oluşumunu önleyici etkiye sahiptir.

Aspirin maskesi, iltihap oluşumuna yol açan enfeksiyonları önler ve kurutur. Böylece cilt üzerinde enfeksiyonun yayılmasını önler.

Cildin yağ oranını dengeleyici özelliğe sahiptir.

Siyah noktaları giderir.

Aspirin özellikle etkili bir peeling maskesi özelliğindedir.

Her hangi bir cilt sorununuz yoksa dahi, ayda en az bir defa aspirin maskesi yapabilirsiniz. Böylece daha güzel bir cilde sahip olmanız kaçınılmazdır.

Cildi kurutmaz daima nemli kalmasını sağlar.

Sivilceleri yok eder ve sivilce lekelerini de giderir.

Cildinize canlılık ve parlaklık verir. Böylece pürüzsüz ve bakımlı bir cilde sahip olursunuz.

Aspirini içmeyin, yüzünüze sürün; bakın ne oluyor? Aspirin maskesi mucize yaratıyor! Aspirinin gizemi çözüldü, yüze aydınlık geldi - Resim : 2

Sivilce için Aspirin Maskesi:

Ciltteki fazla yağlardan kurtulmanıza yardımcı olan aspirin maskesi, sivilce oluşumunu da önler.

Malzemeler:

4 veya 5 adet aspirin. Koruyucu tabakası olmayanlardan.

1 veya 2 yemek kaşığı ılık su.

Bal veya yoğurt. İsteğe göre, çok az miktarda, bir tanesini ekleyebilirsiniz.

Hazırlanışı:

Aspirinleri ezin ve toz haline getirin. Ardından toz aspirini ılık suyla karıştırın. İsteğe göre, diğer malzemeleri ekleyin ve karıştırın. Maskenin nemli etkisini artırmak için, bal ya da yoğurt eklenmesi tavsiye edilir. Karışımı hazırladıktan sonra, temiz cildinize uygulayın. 15 dk. bekletin ve ılık su ile yavaş bir şekilde yıkayın. Ardından cildinizi kurulayın. Daha sonra yağsız nemlendiricinizi sürebilirsiniz.

Kırışıklık İçin Aspirin Maskesi:
Malzemeler:

3 adet aspirin.

3 yemek kaşığı limon suyu.

Hazırlanışı:

Kırışıkları yok etmek için etkili bir aspirin maskesi olduğunu belirtebiliriz. Evinizde bulunan limon ve eczaneden temin edeceğiniz aspirin ile kırışıklarınızdan kurtulabilirsiniz. Aspirini ezin ve toz haline getirin, ardından içine limon suyunu ekleyin. Daha sonra temiz cildinize, ince bir tabaka halinde sürün. Yaklaşık 10 dk. yüzünüzde bekletin ve ılık su ile yıkayın. Düzenli bir şekilde uygulayabilirsiniz. Böylece cildinizin gençleştiğine tanık olabilirsiniz.

Aspirin-Soda Maskesi:
Malzemeler:

1 şişe soda.

2 veya 3 adet aspirin.

Hazırlanışı:

Aspirini ezin ve toz haline getirin. Ardından toz aspirini soda ile karıştırın. Kıvamlı bir hale geldikten sonra cildinize uygulayın. Cildinizde yaklaşık 15 dk. bekletin ve sonra ılık su ile yıkayabilirsiniz. Uyguladığınız maske sonrası, cildinizin daha parlak ve pürüzsüz olduğunu görebilirsiniz.

Aspirini içmeyin, yüzünüze sürün; bakın ne oluyor? Aspirin maskesi mucize yaratıyor! Aspirinin gizemi çözüldü, yüze aydınlık geldi - Resim : 4

Aspirin-Yoğurt Maskesi:
Malzemeler:

5 adet aspirin.

Yarım su bardağı su.

1 su bardağı ev yoğurdu.

Hazırlanışı:

Öncelikle, aspirinleri su ile karıştırarak eritin.

Daha sonra üzerine ev yoğurdunu ekleyin.

Karışım kıvamlı bir hale gelene kadar karıştırın.

Hazırladığınız maskeyi, temizlediğiniz cildinize uygulayın.

Cildinizde yaklaşık 20 dk. kadar bekletin ve bol su ile yıkayın.

Dilerseniz karışıma bal de ekleyebilirsiniz.

Yoğurt içerdiği probiyotikler ile cilt üzerinden önemli etkilere sahiptir. Aynı şekilde bal da besleyici ve nemlendirme etkisi ile cildinizin bebeksi olmasını sağlar.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin