Aspendos Arena mühürlendi! Anadolu Ateşi'nden açıklama

Antalya'nın Serik ilçesinde Mustafa Erdoğan tarafından kurulan, 'Anadolu Ateşi'nin gösterilerini yapıldığı Aspendos Arena Gösteri Merkezi, belediye ekipleri tarafından mühürlenerek kapatıldı.

Google Haberlere Abone ol
Aspendos Arena mühürlendi! Anadolu Ateşi'nden açıklama

Aspendos Arena’nın kurucusu ve Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, Instagram hesabından yaptığı paylaşımla mühürleme işlemine tepki gösterdi.

Paylaştığı fotoğrafın altına “Gördüğünüz yazı Aspendos Arena’nın Serik Belediyesi tarafından mühürlendiğinin resmidir” notunu düşen Erdoğan, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“102 ülkede 5 binden fazla gösteri ile Yeni Zelanda’dan Meksika’ya, Şili’ye, Bahreyn’den Sibirya’ya 45 milyondan fazla dünya izleyicisine kültürümüzü ve memleketimizi tanıtmanın hediyesidir. Aspendos Arena sahnesinde her yıl yüz binlerce turiste kültürümüzü sergilemenin ödülüdür. Dün Ankara Sanat Tiyatrosu, bugün bizim tiyatromuz, tarih bunları unutmayacak. Mücadeleye devam edeceğiz. #direnaspendosarena.”

 
 
 
 
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mustafa Erdoğan (@mustafacerdogan)'in paylaştığı bir gönderi

'MAHKEME KARARI UYGULANDI'

Gelen tepkiler üzerine Serik Belediyesi sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Belediyemizin Aspendos Arena Tiyatrosu’nu mühürlediğine dair sosyal medyada paylaşımlar yer almaktadır. Söz konusu mühürleme işlemi mahkeme kararının uygulanmasından ibarettir. Paylaşım yapan şahısların konuyu yargı nezdinde çözmeleri gerekmektedir. Kamuoyunun bilgisine sunarız.”

ANADOLU ATEŞİ'NDEN AÇIKLAMA

Aspendos Arena'nın hühürlenmesiyle ilgili olarak Anadolu Ateşi'nden de açıklama yapıldı. Yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Kamuoyunca iyi bilindiği üzere, Anadolu Ateşi, Türkiye’de ve tüm dünyada Türkiye’nin gönüllü tanıtım elçiliğini yapmakta, kültüre ve sanata eşsiz katkılar vermekte, tüm dünya seyircileri tarafından da ayakta alkışlanmaktadır.

Bugüne dek yüzlerce ülkede, milyonlarca yerli yabancı seyirciye ulaşan, dünya sahnelerinde başarılı temsiller yapan Anadolu Ateşi yerelde pek çok sıkıntı ile boğuşmakta olup; nihai olarak Antalya-Belkıs’ta bulunan ve dünyanın en büyük sahnesine sahip Anadolu Ateşi’nin tiyatrosu, Aspendos Arena, trajikomik bir biçimde mühürlenmiştir.

Kamuoyunca bilinmelidir ki, bu sadece Anadolu Ateşi’ne değil, kültüre sanata, Antalya turizmine ve bölge halkının ekonomisine karşı bir eylemdir.

Belirtmek isteriz ki, bu hususta ilk derece mahkemesince henüz verilmiş olan karar, daha yeni istinaf edilmiş olup, kesinleşmemiştir. Bu nedenle, belirttiğimiz tüm hassasiyetler gözetilerek, yüksek yargının vereceği karar ve o kararın da kesinleşmesi beklenmelidir.

Türk halkının sağduyusuna, kültürel ve sanatsal tüm değerlerine olduğu gibi, Türk yargısına ve hakimlerine de inancımız sonsuzdur. Nihai olarak, doğru karar verilecek ve adalet er geç tecelli edecektir.

Saygılarımızla, kamuoyunun bilgisine sunarız.

ANADOLU ATEŞİ VEKİLİ Av. İlkser AKBULUT"

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin