Aslında 3 değil 47 GSM operatörümüz var

3 büyük operatörün rekabeti gündemdeki yerini korurken, Türkiye'de aslında toplam 47 GSM operatörü bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol
Aslında 3 değil 47 GSM operatörümüz var

Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Ata Arıak, bilinen 3 GSM işletmecisinin yanında, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından 2008'den bu yana 44 adet yetkilendirme daha yapıldığını söyledi. 



MVNO (Mobile Virtual Network Operator – Mobil Sanal Ağ Operatörü) olarak bilinen pazarda, mevcut cep telefonu altyapılarının kiralanması yöntemiyle hizmet veren GSM şirketlerinin de yer aldığına dikkati çeken Arıak, "Şu an bu şirketler hukuken pazarda var, ama fiilen henüz hizmet veremiyorlar" dedi. 



Arıak, şöyle devam etti: 

"Türkiye'de GSM hizmeti sunmak üzere kurulmuş ve resmi olarak da onaylanmış 47 şirket var, fakat biz sadece 3'ünü tanıyoruz. Çünkü bu yeni 44 işletmecinin devlete daha fazla hazine payı ödemesi isteniyor ve bu şirketlerin vatandaşa hizmet sunmak için mevcut cep telefonu işletmecilerine yaptıkları başvurular da bugüne kadar sonuçsuz kaldı. 



BTK'nın yeni düzenlemeleriyle bu alanda faaliyetlerin başlayacağını umuyoruz. Tüketicilerin daha fazla alternatif bulduğu, daha uygun fiyata haberleştiği bir Türkiye için bu gelişmeleri tüm çevrelerin desteklemesi büyük önem taşıyor." (aa)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin