Aslı Aydıntaşbaş ve Mustafa Karaalioğlu arasında sert Gezi tartışması!

'Karşıt Görüş' programında Aslı Aydıntaşbaş ve Mustafa Karaalioğlu arasında Gezi sert polemiği yaşandı.

Google Haberlere Abone ol
Aslı Aydıntaşbaş ve Mustafa Karaalioğlu arasında sert Gezi tartışması!

CNN Türk ekranlarında yayınlanan Karşıt Görüş'te Aslı Aydıntaşbaş'a konuk olan Star-24 grubunun tepe ismi Mustafa KaraalioğluGezi Parkı protestoları ile çözüm sürecini değerlendirdi. Aydıntaşbaş ile Karaalioğlu arasındaki tartışmada hararetli polemikler yaşandı.



Karaalioğlu Gezi eylemlerinin Türkiye'deki demokratikleşme sürecine bir darbe vurduğunu, çözüm sürecini sekteye uğrattığını söylerken Aydıntaşbaş ise aksine eylemlerin demokratikleşmeye esaslı bir katkı sunduğunu savundu. 



"GEZİ PARKI'NIN DİLİ ULUSALCIYDI!"



Gezi protestolarına hakim olan siyasal dilin ulusalcı olduğunu savunan Karaalioğlu BDP'nin de bu nedenle eylemlerden çekildiğini hatırlatırken Aydıntaşbaş, Gezicilerin Lice için yaptığı yürüyüşleri ve Sırrı Süreyya Önder'i hatırlattı. Eylemlerde hakim olan dilin ulusalcı olduğu tespitine katılmadığı kaydeden Aydıntaşbaş "Evet TGB gibi gruplar da vardı ama çok azınlıktı. CHP'lilerin dili bile ağırlıkta değildi." dedi.



Mustafa Karaalioğlu: Gezi'deki merkez atmosferde örünen bir şiddet kozası vardı ki bunun örgütlerden ibaret olduğunu biliyoruz. Bu ülkede sağduyulu insanlar var bunu toparlayacaklar. Gezi'nin tahribatını gidermek durumundayız.



Mustafa Karaalioğlu: Gezi Parkı'nın dili (ulusalcı) buydu...



Aslı Aydıntaşbaş: Hayır Gezi'nin dili bu değildi. Evet TGB gibi gruplar da vardı ama çok azınlıktı. CHP'lilerin dili bile ağırlıkta değildi. Zaten bunlar yazıldı çizildi Y kuşağı falan. Ayrıca Kürtler de vardı, hatta BDP de başlattı.



"PKK'YLA AL VER KAVGASI!"



Çözüm sürecinin Gezi eylemleri nedeniyle aksadığını savunan Karaalioğlu eylemcilerin çözüm karşıtı bir pozisyona sahip olduğunu söyledi. Aslı Aydıntaşbaş eylemlerin çözüm sürecine ivme kazandırdığını savunurken ilginç bir iddiada bulundu. Aydıntaşbaş eylemler başlamadan önce çözüm sürecini ağırdan almaya başlayan hükümetin Gezi'den sonra Kürtleri de kaybetmeme kaygısıyla çözüm paketi hazırlığını girdiğini söyledi.



Mustafa Karaalioğlu: Eylemlerin başında BDP olabilir, Sırrı Süreyya Önder'le. Ama BDP daha sonra ulusalcı faşizme alet olmayacağız dedi ve çekildi.



Aslı Aydıntaşbaş: Gezi Parkı bence demokratikleşme ve çözüm sürecine ivme kazandırdı. Hükümet alel acele paketler hazırlayarak bari Kürtleri kaybetmeylim kaygısıyla hareket etmeye başladı. PKK ve BDP cephesi de bunu çok iyi kullandı.



Mustafa Karaalioğlu: Hükümet zaten paketleri hazırlayacaktı.



Aslı Aydıntaşbaş: Hükümet bu konuda ağırdan almaya başlamıştı bile. BDP yaz aylarında bomba paketler beklerken daga Gezi olmadan önce bile artık ümidini kesmişti... Hükümet olayı PKK'yla al ver pazarlığına fazlasıyla kilitlediğini düşünüyorum. Kürtlerin hakları sınırdışına şu kadar PKK'lı çıktı diye sayarak verilmez ki. Şu kadar PKK'lı çıktı alın size anadilde eğitim şu kadarı çıktı alın size KCK'lı tutuklular... Ben hükümetin böyle bir yaklaşım içinde olduğundan endişeliyim.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin