Asla yağ çekmiyor, maya süresi gerektirmiyor: Balon gibi kabaran pişinin müptelası olacaksınız. Mayasız pişi nasıl yapılır?

Yağ çekmeyen ve maya süresi beklemeden pişi hazırlamak istiyorsanız oldukça doğru bir yerdesiniz. İşte 10 dakika içerisinde hazırlayabileceğiniz nefis bir lezzet...

Google Haberlere Abone ol
Asla yağ çekmiyor, maya süresi gerektirmiyor: Balon gibi kabaran pişinin müptelası olacaksınız. Mayasız pişi nasıl yapılır?

Bilhassa sabahların en çok sevilen sıcak lezzetlerinden bir tanesi olan pişiyi evde kendiniz hazırlamanız son derece kolay. Hamurunda maya kullanmadan balon gibi kabaran pişiler elde etmeniz de oldukça mümkün. 

Kahvaltıda ya da canınız ne zaman pişi yemeyi isterse oldukça kısa süre içerisinde pişi hazırlayabilmek için bu tarifi mutlaka deneyin. Kızartırken asla yağ çekmiyor ve balon gibi kabarıyor. İşte mayasız pişi için dikkat etmeniz gereken hususlar...

Malzemeler;

2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un

Kızartmak İçin;
Sıvı yağ

Yapılışı;

Yoğurma kabının içerisine ilk olarak 2 adet yumurta ve 1 su bardağı sütü alalım. İki malzeme birbirine iyice karışana dek güzelce çırpalım. Bu noktadan dikkat etmeniz gereken hususların başında kullandığınız yumurtanın ve sütün oda sıcaklığında olması gerekiyor. 

Kullandığınız süt ve yumurtanın oda sıcaklığında olması pişinizin kabarmasını sağlayacak önemli nüansların başında gelmektedir. Çırpma işlemini güzelce tamamladıktan sonra içerisine diğer malzemeleri ilave etmeye başlaylım.

Süt ve yumurtanın ardından unu, 1 tatlı kaşığı tuzu ve 1 paket kabartma tozunu ilave edip yoğurma işlemine güzelce başlayalım. Bu noktada hamurunuzu azar azar ilave etmeyi kesinlikle ihmal etmeyin.

Hamurunuzu azar azar ilave etmeniz unu ayarlama noktasında herhangi bir problem yaşamanızın önüne geçerken aynı zamanda hamurunuzu kolay bir şekilde yoğurmanıza da yardımcı olacaktır. 

Hamurunuzun kıvamı ne kadar yumuşak bir formda olursa, pişinizin lezzeti ve kabarıklığı da aynı oranda yükselecektir. Yukarıda yer alan adımları tamamladıktan sonra hamurunuz hazır olacak.

İki yağlı kağıt arasında hazırladığınız hamuru güzelce alın ve elinizle hamurunuzu açmaya başlayın. Merdane yardımıyla hamurunuzu güzelce açtıktan sonra hamurdan daire şeklinde parçalar çıkaracağız.

Hamurdan daire formdaki şekiller çıkarabilmek için dilerseniz kurabiye aparatı dilerseniz de bir bardak yardımıyla bu işlemi oldukça kolay bir şekilde halledebilirsiniz.

Hamurdan çıkarttığınız daireleri kızgın yağın içerisine alın ve kızgın yağın içerisinde arkalı önlü olacak şekilde güzelce pişmesini sağlayın.

Tüm hamura bu işlemi uyguladıktan sonra dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz. Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin