Asla dağılmayan tam ölçü mercimek köftesi tarifi bulundu: Meğer işin sırrı baharatında gizliymiş. Mercimek köftesi nasıl yapılır?

Tam ölçülü mercimek köftesi hazırlamaya hazır olun. Bu tarif sayesinde mercimek köfteniz tam kararında olacak. İşe mercimek köftesinde dikkat etmeniz gereken o püf noktaları...

Google Haberlere Abone ol
Asla dağılmayan tam ölçü mercimek köftesi tarifi bulundu: Meğer işin sırrı baharatında gizliymiş. Mercimek köftesi nasıl yapılır?

Mercimek Köftesi İçin Gerekli Malzemeler

2 su bardağı kırmızı mercimek
5 su bardağı su
5-6 sap taze yeşil soğan
Yarım demet maydanoz
1,5 su bardağı ince bulgur
Tuz
Kimyon
Karabiber
Pul biber
1 adet limon suyu

Sosu için;
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir tencerenin içerisine 2 su bardağı kırmızı mercimeği alalım. Mercimeği tencerenin içerisine ilave ettikten sonra 5 su bardağı suyu da ekleyelim ve haşlanmaya bırakalım.

Mercimekler haşlanırken o esnada bizde 5 - 6 dal taze yeşil soğanı ince ince doğrayalım. Soğanların hemen ardından maydanozları da ince ince doğrayalım.

Ara ara karıştırarak haşladığımız ve suyunu çeken mercimeğe 1,5 su bardağı ince bulguru da ekleyelim ve güzelce karıştıralım.

Suyunu çeken mercimekleri ocaktan aldıktan sonra, 30 dakika kadar dinlenmeye bırakalım. Dinlenme esnasında uygun bir tavanın içerisine yarım çay bardağı yağı alalım. 

Yağın içerisine küçük küpler halinde doğradığımız 2 adet orta boy kuru soğanı da ekleyelim ve kavuralım.

Kavurduğumuz soğanların içerisine 1 yemek kaşığı biber salçasını, 1 yemek kaşığı domates salçasını ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.

Kavurma işlemini tamamladıktan sonra tavanın içerisine 1 su bardağı suyu da ekleyelim ve kaynatalım.

Dinlenme safhasında olan mercimekleri uygun bir kabın içerisine alalım ve üzerine hazırladığımız yağlı sosu ilave edelim. 

Karışımın içerisine tuz , kimyon, karabiber, pul biber ve 1 adet limon suyunu ekleyelim. Tüm malzemeler homojen olana dek güzelce karıştıralım.

Karıştırma işlemini tamamladıktan sonra mercimek köftemize şekil vermeye başlayalım. Ardından dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin