Asla bayatlamıyor, günlerce taze kalıyor: 10 dakikada hazırlayın günlerce tüketin. Bayatlamayan Türk kahveli kurabiye nasıl yapılır?

Hem pratik hem de lezzetli bir tarif arıyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin. Bayatlamayan, üzerinden günler geçse dahi ilk günkü tazeliğinde kalan bu kurabiye tarifini çok seveceksiniz. İşte o tarif!

Google Haberlere Abone ol
Asla bayatlamıyor, günlerce taze kalıyor: 10 dakikada hazırlayın günlerce tüketin. Bayatlamayan Türk kahveli kurabiye nasıl yapılır?

Kısa süre içerisinde hazırlayabileceğiniz aynı zamanda uzun süre tüketebileceğiniz bir tarif arıyorsanız oldukça doğru yerdesiniz.

Bu tarifi bir kere yaptığınızda uzun süre yiyebilirsiniz. İşte o kurabiye tarifi...

Malzemeler;
250 gr margarin veya tereyağı
Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
1 su bardağı pudra şekeri
7 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı Türk kahvesi
1 adet yumurta
1 su bardağı ceviz kırığı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
5 su bardağı un

Üzeri için;
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı Hindistan cevizi

Yapılışı;

İlk olarak oda sıcaklığında 250 gram margarin yahut tereyağını yoğurma kabının içerisine alalım. Tereyağını yoğurma kabına aldıktan sonra yarım su bardağı sıvı yağı, 1 adet yumurtayı, 1 su bardağı pudra şekeri ve 1 paket vanilyayı ekleyelim.

Malzemeleri ilave ettikten sonra güzelce yoğurma işlemine başlayalım. Malzemeler birbirine güzelce karıştıktan sonra içerisine 7 yemek kaşığı nişastayı,1 paket kabartma tozu, biraz un ve 2 yemek kaşığı Türk kahvesini ilave edelim.

Malzemeleri yoğurma kabının içerisinde iyice karışana dek güzelce karıştıralım. Birbirine homojen bir şekilde karıştıktan sonra içerisine 5 su bardağı unu ilave edelim.

Un ilavesinde de bulunduktan sonra yoğurma işlemini güzelce tamamlayalım. Ardından içerisine 1 su bardağı kırılmış ceviz ekleyerek bir kez daha yoğuralım.

Yoğurma işlemini tamamladıktan sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım ve şekil verelim. 

Şekil verme işlemini tamamladıktan sonra yağlı kağıt serili olan fırın tepsinin içerisine kurabiyelerimizi dizmeye başlayalım.

Tüm tepsiyi doldurduktan sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırının içerisinde 20 dakika kadar pişirelim.

Kurabiyeler pişerken biz de bu esnada üzeri için uygun bir kasenin içerisinde yarım su bardağı pudra şekerini ve yarım su bardağı hindistan cevizini karıştıralım.

20 dakikanın sonunda pişen kurabiyelerimizi hazırladığımız karışıma bulayalım ve servis tabağına alalım.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin