Askerler kılıçları için bu penisi kullanıyormuş! Ortaçağ kalesindeki kazılarda 15 santimetrelik heykel penis bulundu

Ortaçağ kalesindeki kazılarda arkeologlar çok ilginç bir heykel buldu: Taş penis. Irmandino Savaşları adı verilen halk isyanı sırasında yıkılan kaledeki bu heykel penisle ilgili açıklama yapan arkeologlar keşfi şaşırtıcı buldu çünkü Ortaçağ Avrupasında bu tür bir nesneye rastlamanın sıra dışı olduğunu açıkladılar. Peki bulunan bu heykel ne amaçla kullanılıyordu?

Google Haberlere Abone ol
Askerler kılıçları için bu penisi kullanıyormuş! Ortaçağ kalesindeki kazılarda 15 santimetrelik heykel penis bulundu

İspanya'nın güneybatısındaki bir Ortaçağ kalesinde yapılan kazılar sırasında 15 santimetrelik bir penis heykelciği bulundu.

Independent Türkçe'nin haberine göre Roma İmparatorluğu'ndan kalma penis heykelciklerine sık rastlansa da arkeologlar Ortaçağ Avrupasında bu tür bir nesneye rastlamanın sıradışı olduğunu söylüyor.

Öte yandan yakın zamanda keşfedilen bu nesne, Romalılar'a ait nesnelerden farklı olarak benzersiz bir işleve sahip.

Keşfin arkasındaki arkeologlar, bu nesnenin iyi şans getirdiğine inanılan bir tılsım olarak görülmediğini, bunun yerine kılıç ve bıçakları bilemek için kullanıldığını düşünüyor.

Taş penis, Moaña kasabasındaki bir tepenin üzerinde oturan bir Ortaçağ kalesinin çevresinde bulundu.

Halk isyanında yıkılmıştı

Kale 1476'da köylülerin İspanyol soylularına karşı ayaklandığı Irmandiño Savaşları adı verilen halk isyanı sırasında yıkılmıştı.

14. ve 15. yüzyıllarda Avrupa'nın büyük bir bölümünde bu tür isyanlar çıkıyordu. Dini çatışma ve siyasi istikrarsızlığın yanı sıra Kara Veba'nın kasıp kavurduğu hoşnutsuz kitleler isyana kalkışıyordu.

Yüzlerce yıl harabe halinde kaldıktan sonra 1976'da kalenin çevresinde arkeolojik kazılar başladı. Kazılarda bir hendek ve büyük bir gözetleme kulesi gün yüzüne çıkarıldı.

Taş penis ise Árbore Arqueoloxia liderliğindeki arkeolog ekibi tarafından 19 Mayıs'ta keşfedildi.

Ekip nesne üzerindeki belirgin çiziklere dayanarak bunun, askerlerin kılıçlarını bilemelerine olanak tanıyan süslü bir bileme taşı olduğu sonucuna vardı.

Bu kale, isyan sırasında muhtemelen askerlerin sığınağı haline gelmişti.

Ekipten Darío Peña, "Şiddet, silahlar ve erkeklik arasındaki sembolik ilişkiyi somutlaştırıyor" diye konuştu: Ortaçağ'da var olduğunu bildiğimiz ve bugün kültürümüzde var olan bir ilişki. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin