ASKER SAVAŞTA TELEVİZYONLARI DENETLEME YETKİSİ İSTEDİ

Milli Savunma Bakanlığı Televizyon ve Radyoları "En önemli Pisikolojik Harp vasıtası" olarak nitelendirdi ve savaş ve seferberlik durumunda bu kuruluşların denetiminde RTÜK´ün yanısıra Genelkurmay´ın da söz sahibi olabilmesi için yasa tasarısı hazırladı.

Google Haberlere Abone ol
ASKER SAVAŞTA TELEVİZYONLARI DENETLEME YETKİSİ İSTEDİ

Savaş ve seferberlik döneminde radyo ve televizyon kuruluşlarının "en önemli psikolojik harp vasıtası" olduğunu bildiren Mili Savunma Bakanlığı, savaş ve seferberlik durumunda bu kuruluşların denetiminde RTÜK'ün yanısıra Genelkurmay'ın da söz sahibi olabilmesi için yasa tasarısı hazırladı. Tasarı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla TBMM'Ye sunuldu. Son olarak Irak'ta yaşanan savaşta, Saddam'ın ilk Körfez Savaşına oranla basını çok daha akıllıca kullanarak, ABD'yi zora soktuğu tüm çıplaklığıyla ortaya çıkmıştı.



RTÜK VE GENELKURMAY



Tasarı RTÜK Yasasının, üst kurulun görev ve yetkilerini düzenleyen 8. maddesine bir bent eklenmesini öngörüyor. Tasarının yasalaşması durumunda RTÜK, "seferberlik ve savaş halinin gerektirdiği görev ve yükümlülükleri yerine getirmek için ihtiyaç duyulan hususları, Genelkurmay Başkanlığı ile koordineli olarak barış zamanından itibaren çıkarılacak bir yönetmelikle belirleyerek, radyo ve televizyon kuruluşlarına bildirip bunları denetlemekle" de yükümlü olacak.(Vatan)

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin