Aşırı sıcaklar beraberinde orman yangınlarını da geldi. Kahramanmaraş'ta alevler kontrol altına alındı. Osmaniye'den sonra Gökçeada'da da yangın başladı

Yaz aylarında mevsim normallerinin üzerine çıkan sıcak hava, orman yangınlarının artmasına neden oldu. Osmaniye'deki yangınlar halen devam ederken, Kahramanmaraş'ta ise alevler kontrol altına alındı. Bu arada, Gökçeada'da yeni bir yangın başladı.

Google Haberlere Abone ol
Aşırı sıcaklar beraberinde orman yangınlarını da geldi. Kahramanmaraş'ta alevler kontrol altına alındı.  Osmaniye'den sonra Gökçeada'da da yangın başladı

Osmaniye'nin Sumbas ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürüyor.

Gafarlı köyü Diniker Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangını görenlerin ihbarı üzerine bölgeye 6 uçak, 12 söndürme helikopteri, 46 arazöz, 330 personel ve çok sayıda ekip sevk edildi.

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz da bölgeye gelerek yetkililerden bilgi aldı. NTV'ye konuşan Yılmaz, söndürme çalışmaları devam ettiğini söyledi. Rüzgarın çalışmaları zorlaştırdığını söyleyen Yılmaz, "Alevler evlere yaklaştığında tahliye ederek önlemimizi alıyoruz." diye konuştu. 

GÖKÇEADA'DA ORMAN YANGINI

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Dereköy köyündeki Marmaros mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle büyüdü.

Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye 5 yangın söndürme helikopteri, 4 uçak, 7 arazöz, 1 dozer, 2 su ikmal aracı, 1 ilk müdahale aracı ve çok sayıda personel ile Gökçeada Belediyesine bağlı ekipler yönlendirildi.

Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu ilçesinde 3 alanda çıkan orman yangınları kontrol altına alındı.

Erkenez Mahallesi kırsalında yangını görenler durumu yetkililere bildirdi. Bölgeye 2 helikopter ile arazözler sevk edildi.

Ekipler yangına müdahale ettiği sırada, Kartal ve Karahasanlı mahalleleri kırsalında da orman yangını başladığı bilgisi alındı. Bölgeye yönlendirilen ekiplerce yapılan müdahale sonrası Kartal Mahallesi kırsalındaki yangın kontrol altına alındı.

Ekiplerin yangını söndürme çalışmaları sürüyor. Çalışmalara Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ile AFAD İl Müdürlüğü arama kurtarma ekipleri de destek veriyor.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Yusuf Karartı, söndürme çalışmalarının havadan ve karadan müdahaleyle sürdüğünü belirtti.

Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, yangının devam ettiği Karahasanlı Mahallesi kırsalına gelerek Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Yusuf Karartı'dan yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Bölgeye gelen bazı sivil toplum kuruluşları, itfaiye erlerine su ve meyve suyu ikramında bulundu.

İlçede 3 alanda çıkan orman yangınları, 2 helikopter, 25 arazöz, 10 su tankı, dozer, greyder ve 200 personelin çalışmasıyla kontrol altına alındı. Yangınlarda 39 hektar alan zarar gördü.Ekiplerin yangına havadan ve karadan müdahalesi devam ediyor.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin