Aşırı sağcı siyasetçi Rasmus Paludan Kur'an-ı Kerim'i tekrar yaktı! Çirkin saldırıyı Danimarka'da tekrarladı! İğrenç saldırıyı her cuma tekrarlayacağını söylemişti

İsveç’in başkenti Stockholm’deki Türkiye büyükelçiliği yakınlarında geçen hafta Kuran’ı Kerim yakan aşırı sağcı siyasetçi Rasmus Paludan’dan skandal bir saldırı daha geldi. Paludan yaptığı saygısızlığın ardından yeni bir açıklamayla İsveç'e NATO'ya giriş izni verene kadar her Cuma Türk büyükelçiliği önünde Kuran yakacağını açıkladı. Aşırı sağcı lider, bir akaryakıt istasyonunun hemen önünde polisin kordonla çevirdiği noktada başında kaskla Kur'an-ı Kerim yaktı.

Google Haberlere Abone ol
Aşırı sağcı siyasetçi Rasmus Paludan Kur'an-ı Kerim'i tekrar yaktı! Çirkin saldırıyı Danimarka'da tekrarladı! İğrenç saldırıyı her cuma tekrarlayacağını söylemişti

NATO üyeliği Ankara’nın onayına bağlı olan İsveç'te nefret dolu bir provokasyona imza atan Rasmus Paludan bir kez daha skandal yarattı.

Türkiye'nin tepkisi sonrası İsveç Başbakanı geri adım atarken provokasyonun mimarı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan, skandal bir açıklama yapmıştı. Paludan, Ankara, İsveç'e NATO'ya giriş izni verene kadar her Cuma Türk büyükelçiliği önünde Kuran yakacağını açıkladı. 'Bunun Erdoğan'ın hatası olduğunu ilan edeceğim. Madem İsveç'in NATO'ya girmesine izin vermek istemiyor, bunu yapana kadar ona ifade özgürlüğünü öğretmem gerekiyor.' dedi.

ÇİRKİN EYLEMİ BİR KEZ DAHA TEKRARLADI

Paludan, Danimarka'nın başkenti Kopenhag'ın Dortheavej semtinde cuma namazı bitiminde İslam Toplumu derneğine ait caminin karşısına geldi. Aşırı sağcı lider, bir akaryakıt istasyonunun hemen önünde polisin kordonla çevirdiği noktada başında kaskla Kur'an-ı Kerim yaktı.

Rasmus Paludan, cuma namazından çıkan Müslümanlara bakarak, elinde Hazreti Muhammed'e hakaret içeren bir materyal sallayıp dikkat çekmeye çalıştı. Cami cemaati, provokatöre karşı soğuk kanlılığını korudu. Cemaatin ileri gelenleri, provokasyondan uzak tutmak için, namazdan çıkanlara bölgeden uzaklaşmalarını telkin etti.

Aşırı sağcı siyasetçi Rasmus Paludan Kur'an-ı Kerim'i tekrar yaktı! Çirkin saldırıyı Danimarka'da tekrarladı! İğrenç saldırıyı her cuma tekrarlayacağını söylemişti

Danimarka polisi, cami çevresinde sıkı güvenlik önlemleri alırken, caddeyi giriş çıkışlara kapattı.

Bu esnada ellerinde su ve yangın söndürme tüpleri bulunan bir grup Müslüman gencin, polis tarafından uyarıldığı görüldü.

Paludan'ın provokasyonu esnasında camiden dışarıya hoparlörlerle teşrik tekbirleri verildi.

Aşırı sağcı isim, yaklaşık 40 dakika durduğu bölgeden yine polis korumasında ayrıldı.

Aşırı sağcı siyasetçi Rasmus Paludan Kur'an-ı Kerim'i tekrar yaktı! Çirkin saldırıyı Danimarka'da tekrarladı! İğrenç saldırıyı her cuma tekrarlayacağını söylemişti - Resim : 2

"BU, DANIMARKALI MÜSLÜMAN AZINLIK AÇISINDAN BIR PROVOKASYONDUR"

AA muhabirine konuşan cami gönüllüsü Filistinli Halid el-Subeyhi, ilk kez yaşanmayan bu duruma alışık oldukları yanıtını verdi.

Subeyhi, Paludan'ın iki yılı aşkın süredir Danimarka'da birçok caminin önünde bu provokasyonu gerçekleştirdiğini belirterek, "Bizim kendisine mesajımız şudur; 'Bunu yapma, bu ifade özgürlüğü değildir. Bu, Danimarkalı Müslüman azınlık açısından bir provokasyondur.'" ifadesini kullandı.

Halid el-Subeyhi, Müslüman toplumun provokasyona gelmeme konusunda dikkatli davrandığını belirterek, "Hasta bir adam. Dikkat çekmek için Müslümanları provoke etmek istiyor." diye konuştu.

Olayı görmek için bölgeye geldiğini aktaran Türk vatandaşı Sedat Güzel de "Danimarka vatandaşlarının yüzde 99'u Paludan'ın provokasyonlarına karşı." dedi.

Paludan, dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Danimarka'da bir caminin yanı sıra Türk ve Rus büyükelçiliklerinin önünde Kur'an-ı Kerim yakacağını duyurmuş ve Danimarka makamları kendisine izin vermişti.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI KINAMA MESAJI YAYIMLADI

Bakanlık yaptığı açıklamada, "Bu iğrenç eylemlere müsamaha gösterilmesi her gün Avrupa’nın bir yerinde meydana gelen ırkçı ve İslam karşıtı saldırıları kışkırtmaktadır" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin