Aşılardan sonra koronavirüs tedavisi için ilaç çalışmaları devam ediyor. İşte Omicron ve diğer 37 varyanta karşı etkili olan yeni ilaç

İngiliz GlaxoSmithKline tarafından ABD firması Vir Biotechnology ile geliştirilen 'Sotrovimab' adlı ilacın Omicron varyantının bilinen 37 mutasyonuna karşı etkili olduğu duyuruldu.

Google Haberlere Abone ol
Aşılardan sonra koronavirüs tedavisi için ilaç çalışmaları devam ediyor. İşte Omicron ve diğer 37 varyanta karşı etkili olan yeni ilaç

İngiliz ilaç devi GlaxoSmithKline tarafından ABD'li Vir Biotechnology ile geliştirilen ve geçen hafta İngiltere İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu tarafından onaylanan 'Sotrovimab' adlı ilacın, hafif ve orta dereceli koronavirüs semptomları olan hastalarda hastaneye yatışları ve ölümleri yüzde 79'a kadar azalttığı açıklandı.

Laboratuvar çalışmaları, ilacın Omicron’un bilinen 37 mutasyonuna karşı etkili olduğunu gösterdi. Xevudy markası altında satılan Sotrovimab, ciddi vakalarda ve bağışıklık sistemi baskılanmış kişiler için kullanılıyor.

Çalışmalar ayrıca araştırmaya katılan 24 bin kişide aşıya karşı ciddi bir olumsuz reaksiyon olmadığını gösterdi.

İngiltere ilaçtan yaklaşık 100 bin doz sipariş etti.

Yeni veriler, mevcut Covid-19 aşılarının ve tedavilerinin Omicron'a karşı etkili bir şekilde mücadele edip edemeyeceğine dair süregelen belirsizlik sürecinde büyük rahatlama getireceği düşünülüyor.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin