Asil Nadir Türkiye'ye iade edilecek mi?

İngiltere'de hapiste bulunan Kıbrıslı Türk işadamı Asil Nadir'in cezasının kalan kısmını Türkiye'de çekebileceği iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol
Asil Nadir Türkiye'ye iade edilecek mi?

İngiltere'de dolandırıcılık gerekçesiyle 10 yıl hapis cezasına çarptırıldıktan sonra hapiste bulunan Kıbrıslı Türk işadamı Asil Nadir'in cezasının kalan kısmını Türkiye'de çekebileceği iddia edildi. İngiliz Times gazetesi, Nadir'in yatırımcılara tazminat olarak beş milyon sterlin ödediğine dikkat çekerek Nadir'in cezasının kalan bölümünü çekmesi için Türkiye'ye iade edilmesinin önündeki büyük bir engelin kalktığını yazdı. 



Times, Asil Nadir'in cezasının kalan kısmını Türkiye'de çekebileceğini belirttiği haberinde kendi şirketini dolandırmak suçundan geçen yıl mahkum olan Asil Nadir'in, hiç mal varlığı ve geliri olmadığını söylemesine rağmen yatırımcılara tazminat olarak beş milyon sterlin (yaklaşık sekiz milyon dolar) ödediğini vurguladı. 



BBC Türkçe tarafından yansıtılan haberde, "Mahkeme kararına göre Asil Nadir bu parayı ödemeseydi cezasına ek olarak altı yıl daha hapis yatacaktı" denildikten sonra şöyle devam edildi:



"Tazminatın ödenmesiyle Asil Nadir'in cezasının kalan bölümünü çekmesi için Türkiye'ye iade edilmesinin önündeki büyük bir engel kalktı." 



Destekçilerinin, Nadir'in tüm faturalarının arkadaşı ve Onur Air'in sahibi Hamit Cankut Bagana tarafından ödendiğini ifade ettiklerini belirten Times, davaya yakın bir kaynağın da, beş milyon sterlini Bagana'nın ödediğini söylediğini kaydetti. 



-"NADİR'E İLİŞKİN TÜRK-İNGİLİZ GÖRÜŞMELERİ İLERİ NOKTAYA GELDİ"-



Times, İngiliz ve Türk vatandaşlığı bulunan Nadir'in cezasının kalan bölümünü Türkiye'de geçirmek için çaba harcadığı söylendiğine dikkat çekerken özetle şunları da yazdı: 



"Nadir'in Türkiye'ye gönderilmesi için Türk ve İngiliz yetkililer arasındaki görüşmelerin ileri bir noktaya geldiği anlaşılıyor. Ancak iade kararı iktidardaki Muhafazakar Parti'ye yönelik kayırmacılık suçlamalarını gündeme getirebilir. Asil Nadir, 1980'lerde Muhafazakar Parti'ye 400 bin sterlinden fazla bağışta bulunmuştu."



Haberde Asil Nadir'in Ağustos'ta 10 yıl cezaya çarptırılmasına karşın beş yıl yattıktan sonra serbest kalabileceği belirtildiğine de dikkat çekildi. ANKA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin