'Asil Nadir Türkiye'ye gitmeye iki adım daha yaklaştı'

Times, Nadir'in cezasının kalan kısmını Türkiye'de çekmek içinİngiliz vatandaşlığından vazgeçtiğini yazdı.

Google Haberlere Abone ol
'Asil Nadir Türkiye'ye gitmeye iki adım daha yaklaştı'

İngiltere'de yankı yaratan bir yargı sürecinin ardından kendi şirketi Polly Peck'i 45 milyon dolar dolandırdığı gerekçesiyle geçen yılın Ağustos ayında 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Kıbrıslı Türk işadamı Asil Nadir'in cezasının geri kalan kısmını Türkiye'de çekebilmek için iki adım attığına dikkat çekiliyor. Times gazetesi, bu konudaki haberinde bu iki adımı, tazminat ödemek ve İngiliz pasaportundan vazgeçmek olarak sıraladı.



Times gazetesi İngiltere'de hapiste bulunan Asil Nadir'in Türkiye'ye geri dönmeye iki adım daha yaklaştığını belirttiği haberinde 71 yaşındaki Nadir'in cezasının kalan kısmını Türkiye'de çekmek için altı haneli bir tazminat ödediğini ve İngiliz vatandaşlığından vazgeçtiğini belirterek "Bu adımların giderek daha büyük çaresizlik nedeniyle atıldığı" yorumunu yaptı.

Times, BBCTürkçe tarafından yansıtılan haberinde Nadir'in cezasının geri kalanını Türkiye'de çekmek için yaptığı başvuru geçen ay reddedildiğini ancak Nadir'in attığı bu iki adımdan sonra İngiltere Adalet Bakanı Chris Grayling'in bu kararı tekrar gözden geçirmesi gerekebileceğini belirtti.



Haberde, mahkemeye hiç mal varlığı ve geliri olmadığını söyleyen Nadir'in şimdiye kadar 7.74 milyon dolar tazminat ile birlikte 230 bin dolar civarında yasal masraf ödediğine dikkat çekiliyor.



Times, Nadir'in İngiliz vatandaşlığından vazgeçmesi nedeniyle, cezasını Türkiye'de daha kısa süre çekip, İngiliz pasaportuyla Londra'ya dönebileceği yolundaki kaygıların da ortadan kalkmış olduğunun da altını çizdi.



Ancak gazete, 1980'li yıllarda İngiliz Muhafazakâr Parti'ye bağışta bulunan Nadir'in İngiltere'de muhafazakâr bir hükümet iktidardayken Türkiye'ye gönderilip burada cezasını çok daha kısa sürede çekmesi hükümetin itibarını zedeleyebileceğini öne sürdü. ANKA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin