Aşık Veysel’e yazılan şiir rock şarkısı oldu

Aşık Veysel ile yakın dostluğu bulunan Mehmet Özçelik’in ünlü halk ozanı için yazdığı şiir, torunu tarafından rock şarkısı yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Aşık Veysel’e yazılan şiir rock şarkısı oldu

"Özyanık" mahlaslı dedesi Mehmet Özçelik ve ünlü halk ozanı Aşık Veysel'in dostluğunu, bestelediği bir şarkıda perçinleyen İzmirli şarkıcı ve ziraat mühendisi Taylan Yeşildağ, 2. tek şarkılık albümünü Aşık Veysel'in ölüm yıldönümü olan 21 Mart'ta piyasaya sürecek. Dedesinin 1963 yılında yayınladığı 125 kuruşa satışa çıkardığı Sapsarı adlı şiir kitabında, Aşık Veysel'e hitaben yazdığı 'Körükle Yansın' şiirini besteleyen Yeşildağ, dedesinin Aşık Veysel ile Köy Enstitüleri döneminde tanıştığını ve yakın dostlukları bulunduğunu belirtti.



"AŞIK VEYSEL İLE TÜRKÜ SÖYLERMİŞ"



Köy Enstitüleri döneminde dedesinin müzik öğretmeni olan Aşık Veysel'in dedesiyle yaşadığı hikayeleri anlatan Yeşildağ, "Aşık Veysel, dedemin müzik öğretmeni daha sonra kaynaşmışlar ve samimi olmuşlar. Konya'da aşıkların atıştığı, şiir yazdıkları derme çatma bir yer varmış orada Aşık Veysel ile türkü söylerlermiş. Dedem, Aşık Veysel'i çok seviyor ve bu yüzden ona bir şiir yazıyor. Sonra bir konferans salonunda Aşık Veysel ön sırada otururken sahnede bu şiiri okuyor. Ayakta alkışlıyorlar. Ben de yıllar sonra hem Aşık Veysel'i hem de dedemi anmak için bu şiiri besteledim" dedi.



Haberin devamını okumak için tıklayın...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin