Asgari ücrette kritik gelişme. Ticaret Bakanı Muş asgari ücret için 2 kriteri açıkladı

Milyonlarca çalışan asgari ücrete yapılacak zammı bekliyor. Temmuz ayından beri enflasyona ezilen ücretli çalışanlar iktidardan nefes aldıracak bir zam oranı bekliyor. Ticaret Bakanı Mehmet Muş asgari ücret hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bakan Muş, “İşçinin alım gücü azalırsa motivasyonu düşer. Sendikaları hükmet dinliyor. İşçi ve işveren arasında bir yol bulacağız. İşçinin alımı gücü ile işverenin gücü gözetilecek” dedi.

Google Haberlere Abone ol
Asgari ücrette kritik gelişme. Ticaret Bakanı Muş asgari ücret için 2 kriteri açıkladı

Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş, A Haber’de gündeme dair önemli açıklamalarda bulunarak milyonlarca insanı ilgilendiren asgari ücret ve diğer gündem konularına ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Çalışanı enflasyona ezdirmemek gerekli”

Bakan Muş, aralık ayının gelmesi ile beraber görüşmelerin başladığı asgari ücretle ilgili “Çalışanı enflasyona ezdirmemek gerekli. İşçinin alım gücü azalırsa motivasyonu düşer. Sendikaları hükmet dinliyor. (İşçi ve işveren) İkisi arasında bir yol bulacağız. İşçinin alımı gücü ile işverenin gücü gözetilecek” ifadelerini kullandı.

"Türkiye, gıda arz güvenliğinde sağlıklı bir ülke"

Küresel çapta yaşanan sorunların enflasyonu tırmandığını aktaran Muş, “Gıdaya erişimde tüm dünya ciddi sorunlar yaşamakta. Bütün dünya enflasyon ile mücadele etmekte. Fiyat artışı tüm dünyada oldu. Küresel çapta yaşanan sorunlar enflasyonu tırmandırdı. Türkiye gıda arz güvenliğinde sağlıklı bir ülke. Tahıl koridorunun açılması MTI fiyatlarını azalttı” ifadelerini kullandı.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin