Asgari Ücret'le ilgili flaş açıklama. Asgari Ücret Tespit Komisyonu ne zaman toplanacak. Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı saat kaçta. 2023 asgari ücret ara zammı ne zaman?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanıyor. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2023'ün son 6 ayında verilecek zamlı asgari ücreti belirlemek için bir araya gelecek. Asgari ücrete yapılacak zam oranı sürecinin başlayacağı toplantı tarihi açıklandı. İşte Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantı tarihi.

Google Haberlere Abone ol
Asgari Ücret'le ilgili flaş açıklama. Asgari Ücret Tespit Komisyonu ne zaman toplanacak. Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı saat kaçta. 2023 asgari ücret ara zammı ne zaman?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplantı tarihi belli oldu. Doğrudan 7 milyon asgari ücretli çalışanı, dolaylı olarak tüm vatandaşları ilgilendirecek asgari ücret için toplantılar başlıyor.

2023'ün ilk altı ayında asgari ücret net 8 bin 506 TL olarak veriliyor. Brüt tutarı ise 10 bin 8 TL'dir. Güncel asgari ücretin işverene toplam maliyeti ise 11 bin 759 lira 40 kuruştur.

Asgari ücretin 10 bin TL'yi aşması bekleniyor. Peki Asgari Ücret Tespit Komisyonu ne zaman toplanacak?

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU NE ZAMAN TOPLANACAK?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 13 Haziran 2023 Salı günü toplanacak. Yani asgari ücret zam süreci 13 Haziran'da başlıyor.

Toplantıda, asgari ücrete yapılacak ara zam oranı değerlendirilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde yapılan toplantıya, işçi kesimini temsilen TÜRK-İŞ, işveren kesimini temsilen Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) heyeti katılacak.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Asgari ücret engelli aylığı, işsizlik maaşı, 65 yaş aylığı, staj ücretlerini de belirleyecek. Bu kapsamda asgari ücretin miktarı milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor.

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Temmuz ayında asgari ücretin 500 dolar seviyelerine çekileceğinin sinyallerini vermişti. Dolar kuru ile hesaplama yapıldığında asgari ücret ara zammının 10 bin TL'yi aşması bekleniyor. Asgari ücret zam oranıyla ilgili henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin