Asgari ücrete yüzde 50 zam geliyor. Hacı Yakışıklı canlı yayında asgari ücretin 8 bin 250 TL olacağını açıkladı.  Özgür Erdursun zam oranı ve rakam verdi! Milyonları ilgilendiren EYT değerlendirmedi

tv100'de Gürkan Hacır'ın yönettiği Taksim Meydanı'nda Hacı Yakışıklı'dan flaş asgari ücreti açıklaması geldi, Yakışıklı asgari ücretin ne kadar olacağını açıkladı. tv100.com yazarı Özgür Erdursun emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Milyonların beklediği asgari ücretle ilgili ise Erdursun "Asgari ücrete yüzde 54 civarında zam yapılır ve yaklaşık 8500 lira oranlarında olur" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Asgari ücrete yüzde 50 zam geliyor. Hacı Yakışıklı canlı yayında asgari ücretin 8 bin 250 TL olacağını açıkladı.  Özgür Erdursun zam oranı ve rakam verdi! Milyonları ilgilendiren EYT değerlendirmedi

tv100 ekranlarında canlı yayınlanan Gürkan Hacır'ın moderatörlüğünü yaptığı Taksim Meydanı programında asgari ücret hakkında açıklama yapan tv100 yazarı Hacı Yakışıklı rakam verdi. 

Yakışıklı'nın verdiği rakama göre asgari ücrette yüzde 50 zam yapılacak yani asgari ücret 8 bin 250 TL olacak.

Yakışıklı'nın konuşması şöyle:

"Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bir sene önce demişti ki "Asgari ücret 384 doların TL karşılığı olsun" dedi, niye bunu söyledi? Çünkü asgari ücret 2002 yılında 117 dolar iken iktşdarın geldiği dönede 100 küsür dolardan 384 dolara kadar çıktı. Yani Kılıçdaroğlu "İktidar bu rakamı 384 dolara kadar getirmişti, şimdi de buna denk gelecek seviyeye çıksın istiyorum" demişti. 

Şimdi bakalım duruma; dolar 18,6 TL. Asgari ücret şimdi 295 dolar alım gücü değerinde. Yani arada 89 dolar gibi bir fark var. Bu neye tekabül ediyor, 1655 liralık bir farka. Bugün 5500 TL olan asgari ücrete 1655 lira eklediğinizde bahsedilen seviyeye 384 dolar seviyesine ulaşılıyor.

Ama asgari ücrete yüzde 50'lik bir zam konuşuluyor piyasalarda. Aldığım duyum da bu yönde, herkes bunu konuşuyor diyebilirim. Yüzde 50 zam geldiği takdirde asgari ücret 8 bin 250 TL'ye yükselmiş olacak..."

İşte Yakışıklı'nın o açıklamaları:

 "9 BİN LİRA OLACAK"

tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yaptığı son çalışma hakkında bilgi verdi. Gürel, Bakanlar Kurulu'na ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 8 bin 500 lira gibi bir ücretle gideceğini 'enflasyona ezdirmeyeceğiz' sözünü de üzerine koyarak ben yine 9 bin lira olacak iddiasını yineleyim dedi.

İşte Gürel'in o açıklaması:

"Beklenti 31 Aralık 1999 tarihine kadar kapsamın genişlemesi"

"EYT’de sona gelindi, bu yasa Ocak ayında yürürlüğe girer" diyen Erdursun "Yürürlük tarihi Şubat, Mart’a kalırsa hükümet açısından ters tepkilere neden olur, sonuçsuz kalır. Dolayısıyla Ocak ayında bu yasa yürürlüğe girer. 8 Eylül 1999 tarihi dahil, bu tarihe kadar sigortalı olanlar EYT’lidir. Beklenti 31 Aralık 1999 tarihine kadar kapsamın genişlemesi. Çünkü 17 Ağustos’ta büyük deprem oldu. Büyük depremden 21 gün sonra EYT yasası çıktı. O tarihte sigorta girişleri, çıkışları ertelendi" dedi.

"Bu beklentiyi de sayın bakanın kendisi oluşturdu"

Erdursun "SSK’da kadın ve erkek 5 bin prim günü, Bağ-Kur’da 7 bin 200 gün kadınlar, 9 bin gün erkeklerde. Emekli Sandığında da 7200 ve 9 bin gün. Bunda bir değişiklik beklemiyoruz ancak sayın Bakan Vedat Bilgin “Bağ-Kur’da gün eşitleyebiliriz” dedi. Böyle bir beklenti yoktu ama sayın bakanın açıklamalarından sonra “acaba Bağ-Kur’da da gün sayısı SGK’ya yaklaşır mı?” diye büyük bir beklenti oluştu. Bu beklentiyi de sayın bakanın kendisi oluşturdu." şeklinde konuştu. 

"Asgari ücrete yüzde 54 civarında zam yapılır ve yaklaşık 8500 lira oranlarında olur"

Asgari ücretle ilgili ise Erdursun "Türkiye’de 16 milyon çalışan var. 7,5 milyonu asgari ücretli. 8,5 milyonu asgari ücretin üstünde aylık alıyor. Bu kişilere yasal bir düzenlemeyle asgari ücrete yapılacak zam oranında zam yapılması yasal bir mevzuat haline getirilmelidir. Asgari ücrete yüzde 54 civarında zam yapılır ve yaklaşık 8500 lira oranlarında olur. Bugün 5500 lira emekli aylığı alan birine enflasyon oranında zam yapılacak onun aylığı da 6535 lirada kalacak. Devlet cömertliğini asgari ücrette gösteremez." sözerine yer verdi. 

İşte Erdursun'un o değerlendirmeleri:

Etiketler asgari ücret
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin