Asgari ücrete yılda iki defa zamma son veriliyor. Tarih verildi

2022 yılından beri yılda iki defa yani ocak ve temmuz aylarında belirlenen asgari ücretle ilgili çok dikkat çekici bir haber Yenişafak gazetesinden geldi. Gazete, asgari ücret zamlarının yılda bir kez yapılacağını duyurdu ve bunun nedenini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Asgari ücrete yılda iki defa zamma son veriliyor. Tarih verildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yeni asgari ücreti 20 Haziran'da yaptığı açıklamayla 11 bin 402 lira olarak duyurdu.

Bakan Işıkhan, asgari ücrete vergi muafiyeti, Beyaz Bayrak uygulaması, istihdama yönelik teşvikler, deprem felaketinin ardından verilen desteklerin çalışma hayatına ilişkin yapılan çalışmalardan sadece birkaçı olduğuna dikkati çekerek, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, sosyal diyaloğa olan inancıyla işçi, işveren ayrımı yapmadan ortak akıl ve anlayış birliği içinde her zaman devletimizin ve milletimizin yanında olduğunu hissettirmiştir. Komisyon çalışmalarımıza görüş ve tavsiyeleriyle katkı veren tüm sendikalarımıza ve mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bakanlık görevini devraldıktan sonraki ilk çalışmamız asgari ücret konusu olmuştur. Emekçilerimiz başta olmak üzere tüm sektörleri doğrudan ya da dolaylı olarak etkileyecek bu netice Sayın Cumhurbaşkanımızın vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeme konusundaki kararlılığını yansıtması açısından büyük bir önem arz etmektedir. Asgari ücreti hem isçimizi memnun edecek hem istihdamı koruyacak hem de üretimin sürekliliğini sağlayacak düzeyde belirlemeye gayret ettik” ifadelerini kullanmıştı.

Asgari ücrete yılda iki defa zamma son veriliyor. Tarih verildi

Asgari ücretliyi üzecek haber

Milyonlarca asgari ücretliyi üzecek bir haber iktidara yakın Yenişafak gazetesinden geldi.

2023 asgari ücret son olarak temmuz ayında güncellenmiş ve rakam 8500 liradan 11 bin 400 liraya çıkarılmıştı. 8500 liradan önce de 2022 ocak ayında bu rakam 5500 lira olarak ödeniyordu. 

Ekonomi politikasındaki değişiklik, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in gelmesiyle birlikte değişti ve Merkez Bankası Başkanlığı'na da Hafize Gaye Erkan atandı. 

2022 yılından itibaren her yıl düzenli olarak ocak ve temmuz olmak üzere yılda iki defa belirlenen asgari ücretle ilgili çok dikkat çeken bir değişikliğin haberini Yenişafak gazetesi duyurdu. 

Gazetenin haberine göre asgari ücret bundan sonra yılda bir kez belirlenecek. Özel şirketler de asgari ücretin yılda iki defa belirlenmesinden sonra maaş zamlarını yılda iki defaya bölmüştü. 

Gazetedeki habere göre 2024'te yılda bir defa ödenecek

Ekonomi yönetimi, enflasyon önleyici tedbirlerini sürdürüyor. Bu kapsamda asgari ücrete yılda iki kez yapılan zamlar teke düşürülecek. Edinilen bilgiye göre, ekonomi kurmayları bu değişiklikle, yıl içerisinde asgari ücrette iki kez sağlanan artışın oluşturduğu enflasyonist etkiyi kırmayı amaçlıyor.

Bu durumun tersine döndürülmesi ve enflasyonla mücadelenin sekteye uğramaması için yılda tek zammın faydalı olacağı düşüncesi hakim.

Sürecin sağlıklı işlemesi açısından bu adımın atılmasının gerekli olduğunu da belirten kurmaylar, tüm ücretlerin artışı körükleyen asgari ücret zammının yılın ikinci yarısından sonra enflasyonda sağlanacak düşüşün önünü kesmemesi için tek zam seçeneğine sıcak bakıyor.

Bu adımın aynı zamanda piyasadaki ürün ve hizmetlere sürekli zam geleceği endişesi anlamına da gelen beklenti enflasyonunu da ortadan kaldırması öngörülüyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin