Asgari ücrete yapılacak zam en az yüzde 60 olmalı. Ekonomist Orhan Teymur'dan Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantıları öncesi flaş çıkış

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Ekim 2023 itibariyle yıllık enflasyon oranı yüzde 61.36 olarak açıklandı. Ekonomist Orhan Teymur, Aralık ayında başlayacak asgari ücret görüşmeleri öncesi flaş bir çıkış yaptı. Çalışanların alım gücünü korumak ve onlara daha insanca bir yaşam sunmanın gerekliliğini vurgulayan ekonomist Teymur, "Yapılacak zam en az yüzde 60 olmalı" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Asgari ücrete yapılacak zam en az yüzde 60 olmalı. Ekonomist Orhan Teymur'dan Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantıları öncesi flaş çıkış

Ekonomist Orhan Teymur, 2024 yılı için asgari ücretin enflasyon oranlarının üzerinde bir artışla güncellenmesi gerektiğini savunarak önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, Ekim 2023 itibarıyla yıllık enflasyon oranının %61,36 olduğunu belirten Teymur, asgari ücretin bu oranın üzerinde artırılmasının çalışanların refahı için elzem olduğunu vurguladı.

Teymur, "Asgari ücret, çalışanların yaşam kalitesini doğrudan etkileyen kritik bir faktör. Mevcut ekonomik şartlar altında, asgari ücretin enflasyon oranının üzerinde bir artışla güncellenmesi, çalışanların alım gücünü korumak ve onlara daha insanca bir yaşam sunmak adına hayati önem taşıyor" dedi.

SADECE ÇALIŞANLAR İÇİN DEĞİL

Ekonomik verileri yakından takip eden Teymur, asgari ücretin artırılmasının sadece çalışanlar için değil, genel ekonomik dengeler açısından da olumlu etkiler yaratacağını belirtti. "Asgari ücretin artması, iç tüketimi canlandırarak ekonomik büyümeye katkı sağlayabilir. Bu, sadece asgari ücretle çalışanlar için değil, tüm ekonomi için bir kazanç olacaktır" şeklinde konuştu.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamalarına göre, Asgari Ücret Tespit Komisyonu Aralık başında toplanacak ve 2024 yılı için asgari ücreti belirleyecek. Bazı kaynaklar, eğer 'refah payı ilavesi' eklenmezse ve 6 aylık enflasyona göre artış yapılmasına karar verilirse, yeni asgari ücretin net 15 bin 735 TL olabileceğini öngörüyor. Ancak bu, henüz kesinleşmiş bir bilgi değil ve komisyonun kararına bağlı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin