Asgari ücrete ara zam yapılacak mı? 2023 asgari ücrete ne zaman ara zam yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması!

Asgari ücrete ara zam konusu emekli maaşı ve bayram ikramiyelerindeki artışla gündemdeki yerini aldı. 2023 için 8 bin 500 TL olarak belirlenen asgari ücrete ne zaman ara zam yapılacağı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Peki asgari ücrete ara zam yapılacak mı? 2023 asgari ücrete ne zaman ara zam yapılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması!

Google Haberlere Abone ol
Asgari ücrete ara zam yapılacak mı? 2023 asgari ücrete ne zaman ara zam yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması!

Asgari ücret ara zammı için gözler son dakika açıklamalarına çevrildi. Bilindiği üzere en düşük emekli maaşı 5 bin 500 TL'den 7 bin 500 TL'ye yükseltildi. Yılda iki defa verilen emekli bayram ikramiyeleri ise bin 100 TL'den 2 bin TL'ye çıkarıldı. Yeni zamlarla birlikte asgari ücretli çalışanlar da ara zammın tarihini sorgulamaya başladı. Peki asgari ücrete ara zam yapılacak mı? 2023 asgari ücrete ne zaman ara zam yapılacak? İşte ayrıntılar...

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM YAPILACAK MI?

Asgari ücret 2023 yılı için net yüzde 54.1 artışla brüt 10 bin 8 TL, net ise 8 bin 506.8 TL oldu. 

Asgari ücret zammı tartışmalarına son noktayı Cumhurbaşkanı Erdoğan koydu. 29 Mart 2023 Çarşamba günü yapılan AK Parti Grup Toplantısı'ndan sonra açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Temmuz'da asgari ücrete ara zam var'' dedi. 

Ocak 2023 itibarıyla geçerli olan asgari ücretin 8 bin 500 TL olduğunu açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gerekirse ara dönemde zam yapmaktan geri durmayız" demişti.

ASGARİ ÜCRETE NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Asgari ücret zammı temmuz ayında Bakanlık çalışmaları, işçi sendikalarının beklentisi, 2023 altı aylık enflasyon oranına göre şekillenecek. Henüz asgari ücret ara zam oranına ilişkin herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Haziran ayı enflasyon oranlarının temmuz ayında açıklanmasıyla 2023'ün ilk altı aylık enflasyon oranı belli olacak. 

TÜİK 3 AYLIK ENFLASYON ORANLARI NE KADAR OLDU?

  • TÜİK mart ayı enflasyon oranını mart ayında yüzde 2,29 olarak açıkladı. 
  • TÜİK şubat ayı için TÜFE'nin yüzde 3,15, Yİ-ÜFE'nin ise yüzde 1,56 yükseldiğini açıkladı.
  • TÜİK ocak ayı için TÜFE enflasyon aylık yüzde 6.65 olduğunu belirtmişti.
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin