Asgari ücrete ara zam geliyor. Prof. Dr. Işın Çelebi asgari ücrete zam için tarih verdi

Asgari ücrete gelen yüzde 54.6 zam enflasyon karşısında eridi. Bu ay itibariyle 8 Bin 506 TL olan asgari ücret büyük kentlerde ev kiralarına yetmiyor. Vatandaş ise artan gıda fiyatlarından, faturalardan maaşın bittiğini ay sonunun gelmek bilmediğini her platformda dile getiriyor. Vatandaşın umudu seçim oldu. "Seçim öncesi asgari ücrete zam olur mu?" sorusu gündemdeyken Prof. Dr. Işın Çelebi 'olacak' dedi hem de tarih verdi...

Google Haberlere Abone ol
Asgari ücrete ara zam geliyor. Prof. Dr. Işın Çelebi asgari ücrete zam için tarih verdi

Asgari ücret 2023 için yüzde 54,66 oranında arttı. Böylece çalışanlara verilecek en düşük ücret 5.500 liradan 8.500 liraya yükselmiş oldu. Doğrudan 7 milyona yakın çalışanı, dolaylı olarak ise tüm vatandaşları ilgilendiren asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı merak konusu olurken eski ekonomi bakanı Prof. Dr. Işın Çelebi’den flaş bir iddia gündeme atıldı.

Dünya Gazete’sinden Özlem Ermiş Beyhan’a konuşan Prof. Dr. Çelebi, asgari ücrete ara bir zam yapılacağını söyledi. Tarih ve rakam da verdi.

“ASGARİ ÜCRET 10 BİN TL OLACAK”

Prof. Dr. Çelebi’nin iddiasına göre asgari ücrette Mart ayında bir artış daha bekleniyor. “Tahminime göre Mart’ta 10 bin TL seviyesine çıkarılacak” diyen Prof. Çelebi, “GSMH’den dar gelirlilerin aldığı pay yüzde 34’tü. Bu oran yüzde 25’e düştü. İnanılmaz bir gelir gerilemesi var. Bu toplumun huzurunu da tehlikeye atıyor. Türkiye’nin seçim sonrasında enflasyonla çok disiplinli bir politikayla mücadeleye girmesi gerek” ifadelerini kullandı ve ekledi:

“Türkiye enflasyonla çok fazla gidemez. Rakamları indirdiğiniz zaman hayat pahalılığı sorununu çözemiyorsunuz. Çözüm; hep hastalık kalacak, parça parça kararlar alınacak şekilde aranıyor.”

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise yeni asgari ücreti açıkladığı sırada ara zam sinyali vererek, “Şayet beklenmedik bir tabloyla karşılaşırsak tıpkı geçen yıl olduğu gibi yine bir ara düzenleme yapmaktan kaçınmayız. Ülkemizde her kesim gibi çalışanlarımızın gelir ve refah seviyesini artırmış bir yönetim olarak hiç kimsenin hakkının zayi olmasına meydan vermeyiz” dedi.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ise asgari ücrete ara zam hakkında konuştu. Atalay, TÜRK-İŞ verilerine göre açlık sınırının asgari ücreti geçmesi nedeniyle ‘ek zam’ talebiyle ilgili soru üzerine şu yanıtı verdi:

“Şu anda öyle bir zam talebimiz yok, önce gündemdeki kamu sözleşmesini bir halledelim. Ondan sonraki ortama bakarız, bir şey dememiz gerekiyorsa…Biz asgari ücret komisyonuna katılmadık, toplantıya da gitmedik. Gitseydik daha yüksek olur muydu ‘olabilirdi’. Ama TÜRK-İŞ bir rakam söyledi, söylediği rakamın yanında durur. Bu geçmişte de böyle oldu, bugün de böyle oldu. Bazı sendikalar diyor ki ‘gitseydin daha yüksek olabilir miydi’, olurdu. Ama pazarlık yapacak halimiz yok. Biz bir rakam söylüyoruz, o rakamın arkasında durmak zorundayız. Onun için şu kamu sözleşmesinden, taşeronları, geçici işleri ülke gündeminden çıkaralım. Ondan sonra onunla ilgili yapacak bir şey varsa yaparız.”

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin