Asgari ücret ve çalışan emekliye 5 bin ikramiye açıklaması. Bakan Işıkhan tarih vererek duyurdu: Çalışmalara başlayacağız

Asgari ücret için geri sayım başladı. Milyonlarca çalışanın gözü ilk etapta asgari ücret görüşmelerine çevrilmişken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan asgari ücret ve çalışan emeklilere 5 bin TL'lik ikramiye açıklaması geldi.

Google Haberlere Abone ol
Asgari ücret ve çalışan emekliye 5 bin ikramiye açıklaması. Bakan Işıkhan tarih vererek duyurdu: Çalışmalara başlayacağız
İHA

1 Ocak 2024 itibarıyla geçerli olacak asgari ücret için geri sayım başladı.

Milyonların gözü Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda alınacak asgari ücret kararına çevrildi.

Asgari ücretle ilgili açıklama yapan Bakan Işıkhan aynı zamanda çalışan emeklilere 5 bin lira ikramiye düzenlemesine ilişkin de konuştu.

"GÖRÜŞMELER ARALIK AYINDA BAŞLAYACAK"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Vietnam Başbakanı Pham Minh Chinh'ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki ortak basın toplantısı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Işıkhan asgari ücret görüşmelerine ilişkin, "Biliyorsunuz, görüşmeler Aralık ayında başlayacak. Sosyal diyaloğu ve taraflar arasındaki maksimum faydayı gözeterek verimli bir görüşme gerçekleştireceğimize inanıyorum. Tıpkı temmuz ayında yaptığımız görüşmeler gibi. Onda da fark ettiyseniz sosyal diyalog sürecini çok iyi bir şekilde yönettik. Allah utandırmazsa aralık ayında bu toplantımızı gerçekleştireceğiz. Aralık ayının sonunda da bitirmek zorundayız" dedi.

"ÇALIŞANLARI ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ"

Bakan Işıkhan, "Asgari ücret komisyonu toplanacak. Çalışanları enflasyona ezdirmeyeceğiz." dedi.

"ÇALIŞMALARA BAŞLAYACAĞIZ"

Çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye düzenlemesi takvimine ilişkin konuşan Bakan Işıkhan, "Bildiğiniz gibi Meclis’te kabul edilir edilmez çalışmalara başlayacağız. Şu an tarih yok. Emeklilerimize en kısa sürede inşallah ulaştıracağız. Daha önce kapsam dışı kalan yaklaşık 4 milyon 689 bin emeklimiz vardı. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bütün emeklilerimiz 5 bin lira ikramiyeyi almış olacak" ifadelerini kullandı.

 

 

Kaynak: DHA-İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin