Asgari ücret temmuz zammı ne kadar olacak. Net, brüt asgari ücret ne zaman açıklanacak? 2023 asgari ücret zammında son durum

Asgari ücret temmuz zammı yakından takip ediliyor. Temmuz ayında memur ve emekli maaş zammıyla birlikte asgari ücret de dahil olmak üzere yeni rakamlar belli olacak. İşçi ve işverenlerin gözleri, mayıs ayının ortalarının gelmesiyle asgari ücret zammına çevrildi. Peki asgari ücret zammı ne kadar olacak? 2023 asgari ücret zammında son durum.

Google Haberlere Abone ol
Asgari ücret temmuz zammı ne kadar olacak. Net, brüt asgari ücret ne zaman açıklanacak? 2023 asgari ücret zammında son durum

Temmuz ayına geri sayım devam ederken asgari ücret zammı gündemdeki yerini koruyor. Birçok kalemde etkili olan brüt, net asgari ücret için tahminler, ilk dört aylık enflasyon farkının ortaya çıkmasıyla netleşmeye başladı.

Son olarak Ocak ayında 8 bin 506 TL olan asgari ücret için  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin açıklama yaptı.

Peki asgari ücret zammı ne kadar olacak? 2023 asgari ücret zammında son durum.

 ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, asgari ücret zammına ilişkin rakam verdi. Bakan Bilgin, "Asgari ücreti yukarı çıkardıkça, bütün ücretler yukarı doğru çıkıyor. 'Siz asgari ücreti yüzde 70 artırdığınız zaman üsttekiler de yüzde 70 artış bekliyor diyorlar." dedi.

Asgari ücrette geliri vergi dışı bıraktıklarını hatırlatan Bakan Bilgin, "Asgari ücretle ilgili bir tarihsel bir adım attık, geliri vergi dışı bıraktık. Asgari ücretten 1 buçuk yıldır vergi alınmıyor. Temmuzda reel alım gücünü koruyacak şekilde düzenleyeceğiz. Cumhuriyet tarihinde dolar bazında 455 doların üzerinde en yüksek seviyeye çıkaran bir düzenleme yaptık ocak ayında, temmuzda da aynısını yapacağız. Benim oradaki yaklaşımım şudur, aşağı yukarı 500 dolar civarında, ona denk bir asgari ücret düzenlemesi yapmamız gerekir. Çalışmalarımız hazır." dedi.

ENFLASYON RAKAMLARI BELİRLİYOR

İlk 4 aylık enflasyon rakamları belli oldu. Temmuz ayında, haziran ayı enflasyon rakamının da belli olmasıyla memur maaş zammı netleşecek. Bununla birlikte asgari ücret zammı da ortaya çıkacak. Yeni zammın, görüşmelerin tamamlanmasının ardından duyurulması bekleniyor. 

Ülkemizde toplamda 27 milyon civarında kayıtlı çalışan bulunuyor. Toplam sigortalarının yüzde 41'i, 7 milyon 131 bini asgari ücret kazanıyor. Asgari ücret zammı, dolaylı olarak tüm vatandaşların cebine giren parayı etkiliyor.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin