Asgari ücret ne kadar olacak? Bakan Işıkhan'dan 2024 asgari ücret açıklaması geldi: Çalışanları enflasyona ezdirmemek temel ilkemiz

Milyonlarca asgari ücretlinin beklediği 2024 asgari ücretine ilişkin bir açıklama da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'dan geldi. Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Işıkhan, 2024 asgari ücretine yönelik değerlendirme yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Asgari ücret ne kadar olacak? Bakan Işıkhan'dan 2024 asgari ücret açıklaması geldi: Çalışanları enflasyona ezdirmemek temel ilkemiz
AA

Kasım ayının ortalarına gelinmesiyle asgari ücretin belli olması için kısa bir zaman kaldı.

Kasım ve aralık ayı enflasyonlarının da açıklanmasıyla ortaya çıkacak asgari ücret rakamı beklenirken asgari ücret görüşmeleri de ilgiyle takip edilecek.

Tüm kesimi ilgilendiren 2024 asgari ücrete ilişkin Bakan Işıkhan'dan açıklama geldi.

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU BAŞLAYACAK

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay'ın, 2024'te geçerli olacak asgari ücret görüşmelerinde TÜRK-İŞ heyetinde 4 işçiye yer vereceklerini duyurmasıyla ilgili değerlendirmesi sorulan Bakan Işıkhan Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışmalarını başlatacaklarını belirtti.

"ÇALIŞANLARI ENFLASYONA EZDİRMEMEK TEMEL İLKEMİZ"

Çalışanları enflasyona ezdirmemenin temel ilkeleri olacağını kaydeden Bakan Işıkhan, "Her zaman söylediğimiz gibi, Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek bizim için en temel ilke olacak. Bu şekilde bir planlama içerisindeyiz inşallah. Tabii ki her tarafı dinleyeceğiz. Sosyal diyalog bizim en önemli iletişim aracımız. Sosyal diyalog mekanizmasıyla bu şekilde harekete geçeceğiz. Ben katkı getireceğine inanıyorum. Çalışma hayatıyla ilgili sorunlar varsa biz de bu sorunları çözmek için gayret edeceğiz, daha müreffeh bir ülke için." dedi.

ENFLASYON NE ZAMAN TEK HANEYE İNECEK?

Geçtiğimiz günlerde katıldığı forumda Türkiye ekonomisine dair konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Birincil önceliğimiz fiyat istikrarını sağlayıp, enflasyonu tek haneli rakamlara indirgemek. Geçiş sürecinin ardından 2024 yılı ortasından itibaren dezenflasyon süreci başlayacak ve 2026 yılında enflasyonu tek haneye indireceğiz. Türkiye geçmişten bu yana uyguladığı disiplinli maliye politikaları ile bütçe açığını ve kamu borç stokunu azaltmada önemli bir başarı sağlamıştır." ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin