Asgari ücret mesaisi öncesi Beştepe'de kritik görüşme. Erdoğan, Nebati ve Bilgin ile görüştü: Gündem asgari ücret ve EYT

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın başlayacak asgari ücret görüşmeleri öncesi Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile bir araya geldi. Görüşmede EYT ve asgari ücret konusu masaya yatırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Asgari ücret mesaisi öncesi Beştepe'de kritik görüşme. Erdoğan, Nebati ve Bilgin ile görüştü: Gündem asgari ücret ve EYT

Doğrudan 7 milyona yakın çalışanı, dolaylı olarak ise tüm vatandaşları ilgilendiren yeni asgari ücret için geri sayım başladı. Yeni yılda asgari ücret, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, işçi ve işveren temsilcileri ile belirlenecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Beştepe'deki zirvede Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ve asgari ücretle ilgili gelişmeler masaya yatırıldı.

Yarın itibariyle başlayacak asgari ücret maratonu öncesi dikkat çeken toplantı sonrası resmi bir açıklama yapılmadı.

ASGARİ ÜCRETTE SON DURUM

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret zammı için Asgari Ücret Tespit Komisyonu yarın ilk toplantısını yapacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, Türk- İş ve TİSK ile birlikte gerçekleşecek üç toplantının ardından süreç resmen başlayacak.

Asgari ücret halen net 5 bin 500 TL düzeyinde bulunuyor. 1 Ocak 2023'ten itibaren geçerli olacak yeni ücret Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun çalışmaları sonucunda netleşecek.

''YÜZDE 50 ZAM OLUR MU?'' İDDİASI

Asgari ücretle ilgili işçi veya işveren tarafı henüz rakam telaffuz etmedi. Zamla ilgili çeşitli iddialar ortaya atılırken Bakan Bilgin, "Yüzde 50 zam olur mu?" sorusuna "Hayali değil gerçekçi bir rakam üzerinde durmak lazım" demişti.

EYT DÜZENLEMESİ NEDİR?

Bir diğer önemli düzenleme de EYT ile ilgili. 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanları ilgilendiren düzenlemede son aşamaya gelindi. Düzenlemeyle kadınlarda 20 yıl, erkeklerde 25 yıl sigortalılık süresini ve 5 bin prim gününü tamamlayanların emekli edilmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki günkü kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, "Emeklilik için yılını doldurup yaş şartını bekleyenlerle ilgili çalışmamızı en kısa sürede tamamlayıp kamuoyuna açıklayacağız" demişti.


Aralık ayında duyurulması beklenen EYT düzenlemesinden ilk etapta yaklaşık 1,5 milyon kişinin yararlanması bekleniyor.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin