Asgari ücret belli oldu!

Asgari ücrete 417 lira zam yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Asgari ücret belli oldu!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2019 yılında uygulanacak asgari ücreti belirlemek üzere son toplantısını yaptı. Toplantının ardından 2019 yılında uygulanacak asgari ücret 2 bin 20 TL olarak belirlendi. Böylece, net asgari ücret yüzde 26,05 zam görmüş oldu. Rakama oy birliği ile karar verildiği bildirildi.



Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün saat 10.00'da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk başkanlığında toplandı. Toplantıya, işveren kesimini temsilen TİSK (Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu), işçi kesimini temsilen Türk-İş (Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu) katıldı.



'Sözümüzü tuttuk'



Asgari ücretin 2019 yılında 2 bin 20 lira olarak belirlendiği toplantının ardından konuşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Asgari ücrette mevcut enflasyonun üzerinde bir artış sağladık, işçimizi enflasyona ezdirmeyeceğimize dair sözümüzü tuttuk" açıklamasında bulundu. Selçuk, kararın oy birliği ile alındığını söyledi.



'İnsanları plaja mı çağıracağım?'



Türk-İş Başkanı Ergün Atalay da asgari ücret görüşmeleri devam ederken yaptığı açıklamaları hatırlatarak “Başımıza gelmeyen kalmadı. Dediler ki ‘Türk-İş Başkanı insanları sokağa davet ediyor.’ Ne yapacağım, plaja mı davet edeceğim? sıkıntım olduğunda anlatacağım” dedi. Atalay, 2020 liralık asgari ücretin “mükemmel” olmadığını ancak kabul edilebilir olduğu görüşünü dile getirdi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin