Asgari ücret açıklandı... Asgari ücret toplantısı bitti. Cumhur ittifakı bileşeni Mustafa Destici asgari ücret için rakam verdi. İşte 2023 asgari ücret zam oranı.

2023 asgari ücret zam oranında kritik saatlere girildi. Erdoğan'ın ile Bakan Vedat Bilgin arasındaki asgari ücret toplantısı bitti. Cumhur İttifakı bileşeni BBP lideri Mustafa Destici 2023 yılı asgari ücret zam oranı hakkında konuştu. Destici, kendi önerdikleri asgari ücret zammını ve yeni asgari ücreti konusunda da rakam verdi. Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran da asgari ücret hakkında konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Asgari ücret açıklandı... Asgari ücret toplantısı bitti. Cumhur ittifakı bileşeni Mustafa Destici asgari ücret için rakam verdi. İşte 2023 asgari ücret zam oranı.

Milyonlarca çalışan için kritik saatler başladı. Türk-İş 9 bin lira altında bir asgari ücreti kabul etmeyeeklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin arasında asgari ücret toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıdan hemen önce Bakan Bilgin'den asgari ücret paylaşımı geldi. Bakan Bilgin, "Siz üretin, biz enflasyonla mücadele ederiz… Sıradaki Dosya: Asgari Ücrete Azami Fedakârlık!" diye yazdı.

İşte Bakan Bilgin'in asgari ücret paylaşımı:


CUMHUR İTTİFAKI'NDAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Cumhur İttifakı bileşeni BBP Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici asgari ücret konusunda açıklama yaptı. Destici şunları söyledi:

Hem iş dünyamızı hem de işçi kardeşlerimizi düşünerek makul olan tespit ve tekliflerde bulunduk. Biz, yüzde 50 civarında bir teklifi önerdik. Ben, en son görüşmede de iş dünyasının bu rakama yaklaştığını gördüm. İnşallah yarın yüzde 50’lik bir artışla bu ilan edilecektir diye ümit ediyorum. 8 bin liranın üzerinde bir rakam olduğunu tahmin ediyorum.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Baran, Twitter hesabından asgari ücrete ilişkin açıklama yaptı.

Ülke gündeminde yer alan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yarın açıklanacak olan asgari ücret rakamını, binlerce çalışanla birlikte işverenler olarak kendilerinin de beklediklerini bildiren Baran, asgari ücretin çalışanların gıda, konut, giyim, sağlık, ulaşım gibi ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde hesaplandığını kaydetti.

Baran, temel amaçlarının çalışanların refah içinde yaşamaları olduğuna işaret ederek şu değerlendirmelerde bulundu:

“Küresel rekabet ortamı, üretim maliyetleri, istihdamın korunması ve yeni istihdam sağlanması açısından önem taşıyan asgari ücretin, diğer ücretler için belirleyici olduğu ve işletmelerin devamlılığını etkileyeceği unutulmamalıdır. İşçi ve işvereni memnun eden, ülkemizin gelişmesine katkı sağlayan ve hep birlikte geleceğe umutla bakmamıza vesile olan bir ücret seviyesinin açıklanmasını temenni ediyoruz.”

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin