Asgari ücret 3. toplantı ne zaman. Asgari Ücret Tespit Komisyonu üçüncü toplantı tarihi belli oldu mu. 2023 asgari ücret kaç TL olacak?

Asgari ücret 3. toplantı tarihi sorgulanıyor. Tüm vatandaşları ilgilendiren yeni asgari ücretin belirlenmesi için Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci toplantısı 19 Haziran'da sona erdi. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin bir araya geldiği toplantının ardından Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, "Uzun uzun görüşmeler yaptık. Çalışma hayatı ile ilgili görüşmeleri sunduk. Rakam olarak bir yere gelinmedi." dedi. Peki asgari ücret 3. toplantı ne zaman?

Asgari ücret 3. toplantı ne zaman. Asgari Ücret Tespit Komisyonu üçüncü toplantı tarihi belli oldu mu. 2023 asgari ücret kaç TL olacak?

Asgari ücretin belli olmasına sayılı günler kaldı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantıları, enflasyon farkı değerlendirmeleri sonucunda ortaya çıkması beklenen asgari ücret zammı için gözler toplantı tarihlerine çevrildi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci toplantısı yaklaşık 2,5 saat sürdü. Toplantının sona ermesinin ardından gözler 3. toplantı tarihine çevrildi.

Peki asgari ücret 3. toplantı ne zaman? Asgari Ücret Tespit Komisyonu üçüncü toplantı tarihi belli oldu mu? 2023 asgari ücret kaç TL olacak?

ASGARİ ÜCRET 3. TOPLANTISI NE ZAMAN?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun görüşmelere devam edeceğini söyleyen Ağar, hafta içerisinde sonuca ulaşmak için yeniden toplanacaklarını belirtti.

Asgari ücretteki artışın alım gücü ve günün şartlarının değerlendirilerek yapılması gerektiğini belirten Ağar şunları söyledi:

"Hükümet ve işveren tarafından henüz bir rakam masaya gelmedi. İşçiler olarak biz de rakam söylemedik. Kafamızda rakamlar var. Görüşmelerin sonucunda mutabakat sağlanacağını düşünüyoruz ama istediğimiz rakam olmaz ise muhalefet şerhini koyarız."

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısı 20 Haziran 2023 Salı günü saat 11.00'da yapılacak.

ASGARİ ÜCRET ŞUAN NE KADAR?

Asgari ücret 2023'ün ilk 6 ayında brüt 10 bin 8 lira, net 8 bin 506 lira olarak uygulanıyor. Asgari ücretin işverene maliyeti 11.759,40 TL'dir.

ASGARİ ÜCRET NASIL BELİRLENİYOR?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu yasa gereği işçi, işveren ve hükümetten beşer temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşuyor. Komisyon, asgari ücreti belirlemek için 4 defa bir araya geliyor.

Bakanlığın belirlediği üyelerden biri başkanlık ediyor. En az 10 üyenin katılımıyla toplanıp oy çokluğuyla karar veriliyor. Oylar eşit olursa başkanın bulunduğu tarafın çoğunluğu sağladığı kabul ediliyor.

Geçtiğimiz yıl yapılan görüşmelerde asgari ücretin ikinci toplantısı 10 gün sonra yapılmıştı. İşte 2022 asgari ücret toplantı tarihleri:

Asgari Ücret Tespit komisyonu 1. toplantı 7 Aralık 2022

Asgari Ücret Tespit komisyonu 2. toplantı 14 Aralık 2022

Asgari Ücret Tespit komisyonu 3. toplantı : 20 Aralık 2022

Asgari Ücret Tespit komisyonu 4. toplantı 22 Aralık 2022 (Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni asgari ücreti açıkladı)

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin