Asgari ücret 2022 zammı ne kadar olacak? Hükümete yakın Abdulkadir Selvi asgari ücretin ne kadar olacağını yazdı

Milyonlarca çalışan asgari ücret 2022 zammını bekliyor. Bugünlerde milyonların en çok merak ettiği konularında başında 2022'de asgari ücretin ne kadar olacağı geliyor. Asgari ücret görüşmeleri sürüyor. Hükümete yakın Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi asgari ücret ile ilgili kendisine gelen son bilgileri paylaştı.

Google Haberlere Abone ol
Asgari ücret 2022 zammı ne kadar olacak? Hükümete yakın Abdulkadir Selvi asgari ücretin ne kadar olacağını yazdı

Milyonların gözü kulağı Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 4. toplantısında. Peki taraflar ne istedi? Son toplantıda ilk kez rakamlar dile getirildi. TİSK "en az 3 bin 500 lirayı kabul ettik" derken, Türk-İŞ, "4 bin TL altı olmaz" dedi.

Kritik görüşme öncesi herkesin merak ettiği rakama ilişkin kulislerde konuşulanları Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında kaleme aldı.

"DİLERİM DAHA ÇOK OLUR AMA BEN DUYDUĞUMU SÖYLEYEYİM"

Selvi, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Toplumun beklentilerini karşılayan ciddi bir asgari ücret artışı yapacağız” dedi. Ankara’da bazı rakamlar konuşuluyor. Benim kulağıma 4 bin 70 TL gibi bir şey geldi. Dilerim daha çok olur ama ben duyduğumu söyleyeyim" ifadelerine yer verdi.

Asgari ücret 2022 zammı ne kadar olacak? Hükümete yakın Abdulkadir Selvi asgari ücretin ne kadar olacağını yazdı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin iş dünyasıyla yaptığı toplantının detaylarını yazan Abdulkadir Selvi yazısında "Toplantıya katılan iş dünyasının temsilcileriyle yaptığım görüşmelerden çıkardığım ana başlıkları maddeler halinde sıralamak istiyorum" diyerek 7 maddeyi sıraladı:

1- Serbest piyasa ekonomisinin prensiplerinden taviz verilmeyecek.

2- Sermaye kısıtlaması, dövize müdahale söz konusu değil. Bakan Nebati bankalardaki döviz mevduatı hesaplarına müdahale ve sermaye kısıtlamasına dönük spekülasyonların hatırlatılması üzerine, döviz mevduatı hesaplarına müdahale ve sermaye kısıtlamasının söz konusu olmayacağını söylüyor. Güvence veriyor.
3- Önümüzdeki günlerde piyasalardaki dalgalanmanın azalacağını söylüyor. Alınan tedbirlerle durulmanın sağlanacağını ifade ediyor.

4- İhracata dayalı büyüme ve döviz gelirlerinin artması nedeniyle Türkiye’nin en önemli sorunu olan ‘Cari İşlemler’ dengesinde kalıcı iyileşme sağlanacağını söylüyor.

5- “Üretim ve istihdam artacak. Makro dengeler güçlenecek” diye konuşuyor.

6- Büyüme hedefi aşılacak, enflasyon düşecek diyor.

7- Bakan Nebati, ekonomik dalgalanmanın tüm yükünün özel sektör tarafından çekilmesine izin vermeyeceklerini ifade ediyor. Özel sektörün yükünü hafifletecek düzenlemelerin devreye sokulacağını anlatıyor.

“Devlet her alanda destek verecek” diyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin